(Video) Piteștean de 41 de ani arestat preventiv! A incendiat service-ul auto de lângă CNCD!

de | 28.02.2024 14:53 | Importante, Eveniment, Pitești

  • Reținut de polițiști, și arestat preventiv, după distrugerea prin incendiere a mai multor bunuri. Este vorba despre incendiul de la service-ul de lângă CNCD.
Răsturnare de situație în cazul megaincendiului din urmă cu o săptămână de la o hală de piese auto din Pitești. După ce au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere rămase nearse și au aprofundat cercetarea alături de pompieri, polițiștii și-au dat seama că focul a fost pus; culmea, chiar de cel care se ocupa de o parte din activitate.
Hala în care erau depozitate piese auto si care s-a făcut scrum era supravegheata video. Incendiul a distrus tot, mai puțin calculatorul în care se aflau stocate imaginile de pe camerele video. În plus, magazinul, service-ul și două autoturisme au ars integral.

Mai multe informații legate de incendiul puternic din zona CNCD, puteți citi AICI.

Inițial s-a spus că focul a fost generat de un scurtcircuit, însă polițiștii l-au reținut pe un bărbat de 41 de ani pentru că a pus foc intenționat. Este vorba despre un angajat care se ocupa în fapte de activitatea de la service.
Bărbatul arestat este cercetat pentru distrugere, iar paguba estimată depășește 100 de mii de euro.

Florin Popa, purtător de cuvânt al Poliției Argeș

 

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de distrugere (cinci acte materiale), conform art. 253 alin. 4 din Codul Penal, și au identificat și reținut marți, 27 februarie, un bărbat de 41 de ani, din Pitești.

În urma cercetărilor s-a constatat că, în noaptea de 19 spre 20 februarie, în jurul orei 23:00, piteșteanul, în baza unor activități premeditate, ar fi provocat un incendiu într-o încăpere a unei societăți cu obiect de activitate service auto, informează IPJ Argeș.

Flăcările au distrus mai multe bunuri, aparținând mai multor persoane vătămate, dintre care trei persoane juridice și două persoane fizice. Prejudiciului estimat până la acest moment este de aproximativ 100.000 de euro.

Polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul bărbatului în dimineața zilei de 27 februarie, în baza încuviințării instanței, pentru administrarea de probatoriu. Ulterior a fost pus în executare un mandat de aducere, piteșteanul fiind condus la sediul poliției iar după administrarea probatoriului, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

 

Astăzi, 28 februarie, bărbatul a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii argeșeni anunță că cercetările continută, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

 

Video: IPJ Argeș

Foto: captura video

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Incendiu puternic în Pitești! Service-ul BMVIS a luat foc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș