(VIDEO) Piteștiul înconjurat de urși, în doar câteva zile! Au făcut ravagii în Băbana, noaptea trecută

de | 22.05.2023 09:37 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean

(VIDEO) Piteștiul înconjurat de urși, în doar câteva zile! Au făcut ravagii în Băbana, noaptea trecută

Tot mai mulți urși umblă nestingheriți în localitățile din județul nostru. După ce, în cursul zilei de ieri, a fost sesizată prezența unui urs în Ștefănești, noaptea trecută a fost rândul și celor din Băbana să fie vizitați.

Contactat telefonic, primarul comunei Băbana, Bebe Ivan ne-a transmis că au fost surprinși trei urși care au atacat câteva gospodarii care dețin oi și capre.

Animalele au făcut și victime, o oaie și o capră au fost omorâte, iar mai mulți stupi de albine au fost răsturnați.

La fața locului au intervenit jandarmii, poliția, paznicul de vânătoare dar și mai mulți voluntari din zona Catina. Împreună au reușit alungarea acestora!

Primarul comunei Băbana susține că, astăzi, va înainta către Prefectura Argeș o solicitare pentru a se lua măsuri urgente privind tranchilizarea acestor animale și mutarea lor în zone specifice!

Nu mai vă aventurați prin păduri după crengi uscate, ciuperci și mânătărci sau ” plimbări recreative”, am trăit să vad un animal care nu-i mai este frică de oameni, de mijloacele pirotehnice, la noi sunt deja 3 exemplare!”, transmite edilul comunei ,Bebe Ivan

Iată că animalele, se apropie din ce în ce mai mult, de zonele din jurul Piteștiului. Atât Băbana, cât și Ștefăneștiul, fiind la doar câțiva kilometrii distanță de municipiul reședință de Județ.

Astfel, în ultimele două săptămâni, urșii și-au făcut tot mai mult apariția prin sate și orașe.

În acest sens, vă reamintim că, o noapte înainte, ISU a sesizat prezența unui urs,  chiar pe strada Sticlelor, arteră rutieră importantă, care leagă orașul Ștefănești de zona de Sud  a municipiului Pitești. Această arteră este una dintre cele mai utilizate de șoferi pentru a evita zona Podul viilor.

Iar în Poienari, un bărbat și-a pus viața în pericol încercând să alunge un urs care a dorit să participe la o nuntă.

Prezența unui urs a fost semnalată și în Budeasa. Conform martorilor, acesta a fost văzut în timp ce alerga după autoturisme.

De asemenea, săptămâna trecută un urs și-a făcut apariția între Cotmeana și Cocu.

b5e84318 d8e4 46ab 964b 0e91a667fe76 - (VIDEO) Piteștiul înconjurat de urși, în doar câteva zile! Au făcut ravagii în Băbana, noaptea trecută

Facebook Comuna Moșoaia, Județul Argeș

Amintim că, pe 13 Mai, animalele au fost prezente și în apropiere de Mioveni, acolo unde locuitorii din satul Piscani au fost anunțați printr-un mesaj RO-ALERT că un urs se plimbă pe stradă.

Nici localitatea Băjești nu a scăpat de vizita acestora, unde locuitorii au fost alertați de prezența unui urs într-o gospodărie.

sursă foto/video Info Trafic Băbana Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cinci minori au spart 22 de mașini într-o singură noapte, în Craiova! Un tânăr de 17 ani a fost reținut

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Băbana