(VIDEO) Polițiștii piteșteni au dat șoferițelor flori de 1 Martie!

de | 01.03.2024 18:39 | Știri, Eveniment

Polițiștiidin Pitești, cu sprijinul Asociaţiei Internationale a Polițiștilor – I.P.A., regiunea 1 Argeș, au oferit dee 1 Martie, șoferițelor aflate în trafic, flori și recomandări.

În fiecare an, polițiștii argeșeni folosesc prilejul sărbătoririi primăverii pentru a transmite conducătoarelor auto, alături de simboluri specifice lunii Mărțișor, și recomandări pentru conduita preventivă în trafic și respectarea regulilor de circulație.

Asemenea activități au fost desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș, ai Biroului Rutier Pitești, ai Biroului Rutier Câmpulung și ai Formatiunilor Rutiere Mioveni și Costești, alături de poliţiştii rutieri fiind și elevi ai școlilor de poliție, aflați în practică. Gestul poliţiştilor a fost primit cu apreciere şi simpatie.

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș urează tuturor doamnelor și domnișoarelor o primăvară frumoasă și lipsită de evenimente rutiere.”, transmite IPJ Argeș.

De asemenea, 102 șoferi au fost depistați de polițiști.

În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În cadrul celor 36 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 23 de permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

Dintre sancțiunile aplicate, 102 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, _dintre care 16 abateri cu mai mult de 50 de km/h peste limita legală*, situații ce implică reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație.”, informează IPJ Argeș.

Depistați de polițiști conducând cu viteză excesivă

Mai mulți șoferi au fost depistați cu viteză excesivă:

Astfel, a fost vorba despre un bărbat de 48 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza comunei Drăganu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 122 de km/h (cu 72 peste limita de pe sectorul de drum în cauză).

Totodată, tot pe raza comunei Drăganu, pe DN 7, a fost depistat un alt șofer, un bărbat de 41 de ani, din Cuca, care a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 116 de km/h (cu 66 peste limita de pe sectorul de drum în cauză).

De asemenea, pe DN 73, pe raza comunei Stâlpeni, un bărbat de 32 de ani, din Poienarii de Muscel, care a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 118 de km/h (cu 68 peste limita de pe sectorul de drum în cauză).
Ca urmare a abaterii, toți conducătorii auto a fost sancționați contravențional cu amendă, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce.

În acest context, reamintim că valoarea sancțiunii pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 de km/h față de limita de pe sectorul de drum poate fi cuprinsă între 9 și 20 de puncte-amendă, adică poate avea un cuantum între 1.485 și 3.300 de lei.
De asemenea, măsura complementară de suspendare a dreptului de circulație este diferențiată în două categorii, după cum urmează:

– depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, dar până în 70 de km/h peste limita legală, are măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile, iar dovada înlocuitoare se eliberează cu drept de circulație pentru 15 zile.

– depășirea vitezei legale cu mai mult de 70 de km/h are măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 120 de zile, ce se aplică imediat, iar dovada înlocuitoare se eliberează fără drept de circulație.”, transmite IPJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O explozie a spulberat casa unui bărbat din Dolj, după ce a descoperit o pungă de gaze în curte!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Câmpulung Muscel | Cuca | DN 73 | Dolj | Drăganu | Drumul Național 7 | Mioveni | Muscel | Pitești | Poienarii de Muscel | Stâlpeni

Ultimele articole