(VIDEO) Hoți prinși furând piese din Uzina Dacia!

de | 03.02.2024 12:16 | Știri, Eveniment, Importante

Polițiștii din Mioveni au efectuat, în cursul zilei de vineri, 2 februarie, o prindere în flagrant a unui hoț care ar fi furat piese auto.

Ulterior, organele de lege au făcut două percheziții domiciliare, în urma cărora au descoperit cantități însemnate de piese auto, precum și țigări nefiscalizate.

Din cercetări a reieșit faptul că individul, un bărbat, de 32 de ani, din Micești, în calitate de șofer, cu ajutorul unui alt bărbat, de 34 de ani, din Budeasa, ce lucra în cadrul societații auto, ar fi furat, începând cu decembrie 2023 până în prezent, piese auto prin încărcarea în ansamblul de transport de containere suplimentare față de cele evidențiate în documentele de transport.

Polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Aceștia au descoperit, în mijlocul cu care făceau transportul, 1.894 de piese auto (injectoare, carcase filtru de aer, bobine de inducție, garnituri etanșare și altele), având o valoare de furnizor de peste 120.000 de lei.

 

Mai mult de atât, în urma descinderilor, aceștia au descoperit la locuințele celor doi aproape 15.000 de piese (391 discuri de ambreiaj, 1980 lanțuri de distribuție, 349 role fulie, 3554 întinzătoare lanț distribuție, și altele), cu o valoare de furnizor ce a fost estimată la acest moment la peste 250.000 de lei.

Totodată, polițiștii au mai descoperit 570.000 de țigarete nefiscalizate de diverse mărci, precum și suma de 52.900 de lei.

Cantitatea de țigarete nefiscalizate a fost predată polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, urmând că aceștia să desfășoare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform art. 270 din Legea 86/2006, în care cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Hoții au fost reținuți pentru 24 de ore, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pe bază de ordonanță.

Urmează ca în cursul zilei de astăzi, cei doi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru probarea întregii activități infracționale.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incendiu violent izbucnit pe timpul nopții, la o gospodărie din Godeni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: