(VIDEO) Stareț – acuzat că ar fi abuzat sexual o ucraineană de 22 ani! Scandal în Săptămâna Mare!

de | 18.04.2022 20:30 | Național, Eveniment

Scandal cumplit chiar în Săptămâna Patimilor. Starețul unei mănăstiri din România a fost acuzat, oficial, la poliție, de către o tânără de 22 de ani din Ucraina că ar fi agresat-o sexual.

Fata a fost adăpostită de mănăstirea din zona Maramureșului în perioada 13-15 martie și – în timpul șederii ei în sfântul lăcaș – ar fi fost, conform acuzațiilor formulate, victima unor încercări de corupere sexuală din partea starețului în vârstă de 55 de ani.

Plângerea ei a fost înregistrată ieri, duminică, 17 aprilie, de către poliția din Sighetul Marmației. În acest caz, cercetările sunt coordonate de către Parchetul Judecătoriei Vișeu de Sus. Poliţiştii au audiat deja mai multe persoane din rândul personalului mănăstirii, dar şi dintre refugiaţi, dar nu au transmis public date suplimentare cu privire la rezultatele acestor audieri.

Bărbatul acuzat, părintele Agaton Oprișan, ocupă poziția de stareț la Mănăstirea Petrova de aproximativ 20 de ani și nu a avut, conform superiorilor săi, niciodată, vreo problemă sau vreo acuzație privind un comportament neconform straielor bisericești purtate.

De la începutul războiului,  aproximativ 1000 de refugiați au trecut pragul respectivei mănăstiri care a asigurat cazare și masă pentru ucrainienii care au apelat la ajutorul sfântului lăcaș, adică aproximativ 40 de familii, formate din femei cu copii. Dincolo de adăpost și hrană,  copiii au fost înscriși la școlile din zonă pentru a-și continua studiile. Iată, în cele ce urmează, un material realizat – fix în urmă cu o lună – de către Antena 3 la mănăstirea cu pricina.

Manastire de calugari de la Petrova poartă  hramurile „Izvorul Tamaduirii” și „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir”, fiind relativ nouă ca lăcaș, în condițiile în care piatra ei de temelie a fost pusă în a treia zi de Paști a anului 2000. Mănăstirea este din ce in ce mai cautată nu numai de către credinciosii din împrejurimi, ci si de numeroși pelerini, care vin de la mari distanțe, pentru a petrece câteva ore sau chiar mai multe zile în acest sfant asezamant monahal, arată site-ul creștinortodox.ro.

manastirea

Starețul este respectat la nivelul Episcopiei

Purtărorul de cuvânt al Episocopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, preotul Andrei Pop a declarat că instituția pe care o reprezintă ține legtura cu Poliția și urmărește evoluția anchetei în care, din cunoștințele Episcopiei, nu s-ar fi stabilit încă, în mod clar, ce calitate oficială are starețul bine văzut în clerul din zonă.
Agaton Oprisan

Starețul Agaton Oprișan slujeste de 20 de ani fără să aibă vreo problemă, explică Episcopia.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a anunțat că există în derulare și o verificare internă ale cărei concluzii vor fi corelate, firesc, cu cele ale oamenilor legii. La rândul său, preotul- stareț a negat toate acuzaţiile aduse și a susținut că în data de 15 martie, când femeia a acuzat agresiunea, el nici nu se afla în mănăstire.

Atât timp cât nu mă simt vinovat, sunt împăcat sufleteşte, ce pot să spun: eu sunt cu sufeltul liniştit. Nu ştiu de ce ar fi spus aşa ceva. Mi-a zis cineva astăzi: niciun lucru bun, nicio faptă bună, nu rămâne nerăsăplătită cu rău”, a spus el conform Adevarul.Acesta spune că ar fi atins tânăra doar părintește.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ucraina

Ultimele articole