Ministerul rus al Apărării: România trimite mercenari să lupte în Ucraina

de | 18.04.2022 20:05 | Știri, Național

O declarație surprinzătoare a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov. Potrivit acestuia, Ucraina ar fi adus peste 6.800 de mercenari din 63 de țări pentru a lupta alături de soldații ucraineni. Printre statele menționate se află și România, alături de Polonia, Statele Unite și Canada.

Regimul naționalist de la Kiev a angajat un total de 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale. Cei mai mulți mercenari – 1.717 persoane – au venit din Polonia, iar aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România”, a declarat Igor Konașenkov.

Ministerul rus al Apărării mai spune că până la 300 de persoane ar fi fost aduse din Marea Britanie și Georgia, iar 190 ar fi sosit din unele zone din Siria care sunt controlate de Turcia.

Informațiile au fost difuzate duminică de agenția de presă rusă Tass, însă era specificat doar un număr total de mercenari, fiind menționată doar Polonia. Astăzi, Tass a adăugat și informațiile dezvăluite de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Totodată, Rusia spune că ar fi omorât peste 1.000 de mercenari străini, iar alți 912 nu ar fi dorit să ia parte la ostilități și ar fi fugit din Ucraina.

Au venit în Ucraina pentru a câștiga bani ucigând slavi. Prin urmare, cel mai bun lucru care îi așteaptă este răspunderea penală și pedepse lungi cu închisoarea”, a mai spus Konașenkov.

Foto descriptiv Spynews.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Rusia | Ucraina