(VIDEO) Localități întregi din Argeș – afectate de CODUL GALBEN!

de | 25.08.2023 17:23 | Județean, Eveniment, Importante

Update

Case și mașini distruse, rețele electrice puse la pământ și culturi afectate, acestea sunt efectele unei ruperi de nori de doar 20 de minute care s-a abătut asupra județului Arges. Autoritățile anunțaseră un cod galben, dar nimeni nu se aștepta la așa ceva.

Aceste imagini cu o ploaie torențială și grindina de mărimea unei unghii, dar foarte deasă, sunt filmate în comuna Bradu din judetul Argeș, acolo unde in doar 10 minute cerul senin s-a acoperit de nori.

În județul Argeș fusese anunțat cod galben de instabilitate atmosferică. A fost însă cu mult peste așteptările tuturor. Copacii au fost smulsi din pământ și aruncați efectiv peste case, mașini și rețele de electricitate. Pompierii au intervenit în cinci situații din municipiul Pitești, orașul Ștefănești și localitățile Călinești, Buzoești și Dragoslavele, pentru îndepărtarea efectelor negative produse de vânt.

Circulația a fost afectată pe mai multe străzi din șase localități. Nicăieri nu au fost inundații deși a plouat, dar grindina a distrus câteva culturi în mai multe localități

Informații inițiale

Vremea rea de ieri a făcut ravagii în mai multe localități din județul Argeș, care a fost sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică.

Astfel, pompierii argeșeni au avut o zi plină de intervenții din cauza copacilor doborâți de vântul puternic.

Din păcate, copacii și crengile doborâte au afectat circulația pe drumurile publice, un autoturism parcat, un gard și un stâlp de beton.

cb76671e 8c8c 4265 9f91 9f929674ac62 - (VIDEO) Localități întregi din Argeș - afectate de CODUL GALBEN!

Salvatorii au intervenit în cinci situații din municipiul Pitești, orașul Ștefănești și localitățile Călinești, Buzoești și Dragoslavele, pentru îndepărtarea efectelor negative produse de vânt.

b80f3ccb f867 4865 badd 414b4fb29acf - (VIDEO) Localități întregi din Argeș - afectate de CODUL GALBEN!

În Ștefănești, pompierii argeșeni au fost solicitați pentru degajarea a trei copaci căzuți pe stradă. Tot pe raza acestei localități, ei au intervenit și pe strada Berechești, unde un cablu de electricitate a căzut pe o locuință.

af60ced2 2257 44ef 8d17 0eca19ff67e6 - (VIDEO) Localități întregi din Argeș - afectate de CODUL GALBEN!

Și în localitatea Buzoești, pompierii argeșeni au intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, care bloca un sens de deplasare de pe DN65A.

Vântul puternic a făcut ravagii și în Călinești, unde un copac s-a rupt, iar în cădere a afectat un gard și un cablu de curent electric.

4b947756 1982 4d9e aa28 166a501eab16 - (VIDEO) Localități întregi din Argeș - afectate de CODUL GALBEN!

Din fericire, incidentele nu s-au soldat cu victime, iar pompierii au acționat prompt cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialelor pentru îndepărtarea pericolelor identificate în teren.

sursă foto ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Accident între un tractor și o mașină la Cetățeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș