Caravana USR ”DNA-ul pădurilor” a ajuns în Argeș. Peste 2.000 de semnături strânse pentru protejarea pădurii Trivale

de | 25.08.2023 17:19 | Pitești, Politic

Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș, împreună cu Diana Buzoianu, inițiatoarea legii ”DNA-ul pădurilor” și senatorii USR Narcis Mircescu și Irineu Darău, au fost astăzi pe străzile din Pitești, Câmpulung și Mioveni pentru a aduna semnături de susținere pentru legea USR de înființare a unei Direcții specializate în investigarea infracțiunilor de mediu, potrivit comunicatului primit.

”O realitate alarmantă ne determină să acționăm rapid: în România, peste 20 de milioane de metri cubi de lemn sunt tăiați ilegal în fiecare an, și aproape 95% dintre dosarele legate de infracțiuni silvice nu au fost finalizate. Mafia lemnului nu numai că devastează patrimoniul natural al țării, dar adesea acționează în complicitate cu autoritățile locale”, semnalează cei de la USR.

”Suntem în punctul în care mafia lemnului se simte aproape intangibilă,” afirmă Diana Buzoianu.

Totodată, aceasta a mai compelat: ”Pentru a schimba această realitate, avem nevoie de un instrument eficient – DNA-ul Pădurilor. E timpul ca infractorii să plătească, să avem procurori specializați în investigarea infracțiunilor de mediu.”

”În Argeș și în special în Pitești, avem o binecuvântare: Pădurea Trivale. Această pădure a devenit, din păcate, o pradă pentru rechini imobiliari și politicieni corupți. Nu o să permitem să se mai taie din Pădurea Trivale. De 13 ani suntem blocați în încercarea de a o declara arie naturală protejată. E timpul să trecem de chichițele birocratice și să o protejăm în mod real”, a precizat Ionuț Moșteanu. 

Eforturile celor de la USR nu se opresc aici. ”Am strâns peste 2.000 de semnături pentru protejarea Pădurii Trivale,” declară Ionuț Moșteanu. Bă mai mult deputatul USD de Argeș a mai completat: ”Facem apel la cetățenii care își doresc un mediu sănătos pentru ei și generațiile viitoare să ne sprijine în această cauză.”

Caravana USR pentru protejarea pădurilor continuă. La final, toate semnăturile strânse vor ajunge pe masa parlamentului. Legea USR de înființare a DNA-ului pădurilor nu mai poate rămâne blocată, au concluzionat cei de la USR Argeș în comunicatul transmis.

Inițiativa USR poate fi găsită aici.

Sursă foto: Facebook Ionuț Moteanu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dan Barna, după noul refuz al Austriei pe tema Schengen: ”Predoiu și președintele Iohannis trebuie să-și asume răspunderea pentru acest eșec”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: USR Argeş