anchetaonline.ro

Viktor Orban vine în România! Va semna un acord energetic

de | 12.12.2022 17:20 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Viktor Orban, premierul Ungariei, vine în România la finalul acestei săptămâni. Acesta va semna un acord prin care se va stabili ca Uniunea Europeană să primească energie electrică regenerabilă din Azerbaidjan prin România și Ungaria.

La eveniment va fi prezentă și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, dar și președintele Klaus Iohannis, premierul Georgiei Irakli Garibashvili și preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev.

Rețeaua electrică va transporta energia din Azerbaidjan în Ungaria, prin Georgia şi România.

Va fi prima vizită a lui Viktor Orban în țara noastră de la scandalul privind discursul rasist pe care l-a ținut la Băile Tușnad, în luna iulie. Amintim că premierul ungar a spus că nu dorește o societate „multietnică” și nu vrea „să fim o rasă mixtă”, care să se amestece cu „non-europeni”.

După declarația controversată, criticată și de liderii europeni, președintele Klaus Iohannis a spus că România va apăra, în continuare, drepturile minorităților sale.

România va continua să apere drepturile și interesele minorităților sale și să depună eforturi pentru a construi o societate cât mai incluzivă și tolerantă. Crezul european – unitate în diversitate – este întărit de evenimente precum cel la care participăm astăzi. Niciodată, nicio dezbatere nu va putea să înlocuiască, și cu atât mai puțin, să deterioreze relațiile armonioase clădite în timp între români și cei cu care aceștia au împărțit vicisitudinile istoriei și cu care, acum, își construiesc destinul european”, a transmis Klaus Iohannis la vremea respectivă.

Foto G4media.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

UE. Reguli noi pentru baterii mai ecologice

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: