Vin furtunile! COD GALBEN în Argeș

de | 21.06.2022 10:24 | Știri, După locație, După subiect, Importante, Județean, Lifestyle

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de vreme rea, care vizează Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și local în Transilvania.

Sunt așteptate fenomene meteo precum intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Atenționarea meteorologică este valabilă în intervalul 21 iunie, ora 11 – 21 iunie, ora 21.

harta-cod-galben

Foto Meteo Romania

Potrivit ANM, vântul va avea intensificări (viteze la rafală de peste 55…75 km/h și izolat 80 km/h) și vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp.

Nu scăpăm nici de caniculă

Totuși, nu scăpăm nici de caniculă. În următoarele zile, maximele vor ajunge la 34-35 de grade în mare parte din țară.

E o perioadă călduroasă, chiar caniculară în zonele sudice ale țării. Mâine vom avea valori de până la 35 de grade Celsius într-o bună parte din sudul țării, acolo unde și disconfortul termic va fi unul ridicat.

Este o vreme mai caldă pentru ultima decadă a lunii iunie în țara noastră, dar cred că trebuie să consemnăm în special durata zilelor în care valorile de temperaturi vor depăși 34-35 de grade și cu cât această durată e una mai lungă, mai mare de 3 zile consecutiv, cu atât și disconfortul termic va fi unul relativ ridicat“, a transmis Elena Mateescu, director ANM, potrivit Capital.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prognoza meteo pentru următoarea lună! Ce spun meteorologii

Foto Economica.net

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | ANM