„VISUL”- o comedie savuroasă în scenariul lui Gabriel Gheorghe de la Teatrul „Davila”

de | 25.11.2023 21:06 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

▼Actori piteșteni în filmul care va avea premiera pe 12 decembrie

Deși publicul argeșean este obișnuit să îl vadă pe actorul Gabriel Gheorghe în piesele jucate pe scena Teatrului „Al. Davila”, acesta are și o altă latură artistică, cea de scenarist.

Visul afis - „VISUL”- o comedie savuroasă în scenariul lui Gabriel Gheorghe de la Teatrul „Davila”

Pe data de 12 decembrie, va avea premiera în cinematografe lungmetrajul „Visul” – o comedie ce își are sursa în fapte reale. Personajul principal, interpretat de Vlad Logigan (Alex), este un actor de provincie aflat în impas, care este trimis la penitenciar, pentru a realiza un spectacol de teatru jucat de către deținuți. Căutând succesul, Alex se regăsește punând în scenă o piesă de teatru împreună cu un grup de deținuți ai unui penitenciar de maximă siguranță. Cele două grupuri ajung să-și transforme viețile reciproc. Pelicula este regizată de către Cătălin Saizescu, după un scenariu semnat de Gabriel Gheorghe, produsă de Nerv Film și distribuită de Bold Film Studio.

Visul scena - „VISUL”- o comedie savuroasă în scenariul lui Gabriel Gheorghe de la Teatrul „Davila”

Despre geneza și firul epic ale acestui film vorbește chiar regizorul Cătălin Saizescu într-un interviu publicat de Dailymagazine.ro.

În 2018 – după premiera de la Pitești a filmului meu «Scurtcircuit» m-am întâlnit cu talentatul actor și scenarist Gabriel Gheorghe și, stând la un pahar de vorbă, am început să fluturăm idei pentru un nou scenariu. Cea care mi-a trezit interesul a fost chiar întâmplarea lui reală când a fost trimis de la teatrul la care lucra să înființeze un club de teatru cu deținuții din penitenciarul local. L-am încurajat să scrie scenariul, iar la următorul concurs de proiecte al Centrului Național al Cinematografiei am câștigat finanțarea plasându-ne pe primul loc la tematica impusă: comedie. Pe lângă faptul că povestea «Visului» este inspirată din realitate, ea conține o supratemă legată de puterea artei de a schimba omul, iar pentru persoanele private de libertate șansa reeducării, a reabilitării și a reintegrării în societate înseamnă, în primul rând, o nouă șansă la viață. Însă eroul filmului este Alex (Vlad Logigan), actor ocolit de succes, captiv în propria viață, dependent de jocurile pe calculator, într-o relație erodată și monotonă  cu Carmen, tot actriță, dar cu aspirații de reușită în carieră și care nu prididește să alerge de la un casting la altul pentru a se afirma. Odată cu Alex și Carmen vom dezvălui și o parte din culisele vieții de actor așa cum publicul nu este obișnuit să vadă. Visuri și vise, plecând de la Visul lui Shakespeare, trecând prin pușcărie și ajungând la Teatrul Odeon, parcursul protagoniștilor, traversat în cheie comică nu va lăsa indiferentă audiența, pentru că finalul vine să răstoarne situația.”, a povestit acesta.

Visul Distributie - „VISUL”- o comedie savuroasă în scenariul lui Gabriel Gheorghe de la Teatrul „Davila”

Gabriel Gheorghe nu este la primul său scenariu, acesta fiind colaborator și la serialele celebre cu mare succes la public, „Clanul” și „Groapa”. Acesta are în portofoliu și roluri în filme de pe marele și micul ecran, precum „Cold Mountain” (2003), „Despre oameni şi melci” (2011), „Câinele japonez” (2012, la care a fost și coscenarist), „Breaking news” (2015) și un rol episodic în serialul „Clanul” (Pro TV).

Gabriel Gheorghe - „VISUL”- o comedie savuroasă în scenariul lui Gabriel Gheorghe de la Teatrul „Davila”

Piteștence – pe marele ecran

Soția protagonistului principal din „Visul”, Carmen, prinde viață prin interpretarea actriței Georgiana Saizescu, care este piteșteancă. Este fiica dirijorului Coralei D.G. Kiriac, George Paraschivescu. În adolescență a participat la foarte multe concursuri de muzică, chiar și la Eurovision, iar în final a ales actoria, intrând a patra la UNATC.

O altă piteșteancă care apare în „Visul” este Ania Herman, fiica celebrei și carismaticei actrițe argeșene Luminița Borta. Ania interpretează rolul unui critic de teatru și o are alături chiar pe colosala Irina-Margareta Nistor, care este criticul de film.

Ca un inedit al filmului este prezența în distribuție a lui Serghei Mizil, un personaj cu notorietate în lumea mondenă de pe malurile Dâmboviței, dar și a regretatului Nosfe, cântărețul care a murit subit, la doar 37 de ani, pe 16 octombrie 2022.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Duminică, 26 noiembrie Magicianul Robert Tudor vine la Hush Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole