Vouchere pentru românii care suferă de depresie. Se dau 3.000 de lei

de | 24.03.2023 20:50 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Vouchere pentru românii care suferă de depresie. Se dau 3.000 de lei

Românii care suferă de depresie pot primi vouchere de la stat, în valoare de 3.000 de lei. Este vorba despre un proiect care a fost deja aprobat.

Până acum, această măsură a fost luată în Constanța, dar nu este exclus ca în viitor să fie aplicată și în alte zone ale țării. Mai exact, la sfârșitul lunii ianuarie, Consiliul Local Constanța a aprobat un proiect în acest sens.

Astfel, cetățenii pot primi vouchere în valoare de 3.000 de lei dacă suferă de „boala secolului”, așa cum este numită de OMS (Organizația Mondială a Sănătății).

În județul Constanța sunt aproximativ 30.000 de persoane diagnosticate cu depresie, iar orașul Constanța este prima localitate în care se implementează acest proiect.

Cum pot fi obținute voucherele

Pentru a obține voucherul de 3.000 de lei, o persoană care suferă de depresie trebuie să fie înregistrată în documentele autorităților.

Mai exact, este nevoie de o scrisoare medicală de la un specialist sau medicul de familie, dar și alte documente care dovedesc prezența acestei afecțiuni.

De asemenea, cei care solicită voucherele trebuie să aibă domiciliu în Constanța, fiind vorba de bani din bugetul local, iar veniturile pe fiecare membru al familiei să fie sub 5.000 de lei, potrivit Antena 3 CNN.

Ulterior, dosarul cu actele necesare este depus la Direcția de asistență socială din cadrul Primăriei Constanța. Cei 3.000 de lei sunt virați de administrația locală către cabinetul psihologic unde cetățeanul respectiv desfășoară ședințele pentru tratarea depresiei.

Conform sursei citate, banii oferiți de Consiliul Local Constanța ar urma să ajungă pentru 10-15 ședințe, deși sunt cazuri în care o persoană ar putea avea nevoie de mult mai multe.

Foto The Economic Times/Impact.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline,ro:

Vouchere sociale 2023: Anunțul momentului! Data la care intră banii pe carduri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: