anchetaonline.ro

Vouchere sociale – Veste bună! Intră pe card banii pentru tranșa 4!

de | 16.12.2022 22:55 | Știri, Economic, Importante, Național

  • Veste bună despre voucherele sociale!

 

Marcel Boloș, ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene vine cu vești bune pentru românii care beneficiază de carduri sociale.

Acesta a anunțat data la care vor intra pe card banii pentru tranșa a patra. Se pare că pe 19 decembrie vor fi alimentate cardurile, mai devreme decât în mod normal, pentru a veni în ajutorul oamenilor nevoiași înainte de Crăciun.

Am promis și ne ținem de promisiune. Eu sper să facem o surpriză plăcută și anume pe 19 decembrie să intre toți banii pentru cei aproximativ 2,4 milioane de beneficiari. Dacă reușim acest lucru, vom anunța la momentul potrivit”, a declarat ministrul Boloș.

Conform calendarului tranșa a patra urma să intre pe cardurile beneficiarilor între zilele de 26 şi 30 ale lunii.

vouchere

 

Totodată ministrul Muncii, Marius Budăi a precizat zilele trecute faptul că luna aceasta vor primi cei 250 lei din vouchere şi românii care abia din noiembrie se încadrau în prevederile legale pentru aceste ajutoare şi au primit cardurile acasă.

O altă veste bună transmisă de curând a fost faptul că aceste vouchere vor fi acordate și în 2023. Acestea vor fi alimentate o dată la două luni.

 

Vouchere noi români

 

Reamintim faptul că de acest ajutor beneficiază următorii:

  • pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoanele fără adăpost.

 

cardurile vouchere cardurile vouchere sociale

 

De menționat că aceste tichete sociale pot fi folosite doar pentru produse alimentare sau mese calde iar sumele sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

 

Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă. Astfel, pentru orice sesizare care se dovedește a fi veridică, organele abilitate de lege aplică sancțiunile prevăzute în actul normativ care reglementează acordarea voucherelor”, a transmis Ministerul.

 

Foto: spynews.ro

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Boloș