Vreme atipică în prima lună de primăvară. Cum va fi vremea de 1 și 8 Martie?

de | 23.02.2024 12:55 | Național, Lifestyle

După un februarie călduros, meteorologii anunță că și în martie vremea va fi atipică.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru perioada 26 februarie – 25 martie 2024, iar meteorologii susțin că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obişnuite pentru perioada din calendar, până spre sfârşitul lunii martie, iar ploi vor fi puține. Astfel, primăvara promite să vină cu vreme frumoasă în toate regiunile României.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Săptămâna viitoare, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioada din calendar pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice. Prin urmare, vremea de Mărțișor se anunță frumoasă.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, dar şi deficitar în cele nordice, centrale şi estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024

În această săptămână, specialiștii susțin se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice şi centrale. Prin urmare, și ziua de 8 martie aduce temperaturi ridicate.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Banatului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024 

Această săptămână vine cu valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. Conform specialiștilor ANM, va fi cald în toată țara, iar cantitățile de precipitații vor fi specifice intervalului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

În săptămâna 18 martie – 25 martie 2024, pe întreg teritoriul României, temperaturile medii vor fi ușor peste cele normale acestui interval.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile vestice.

Foto descriptiv pixabay.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Judecătoarea de la procesul lui Vlad Pascu a întrebat dacă unul dintre tinerii morți se află în sală

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM