Cum va fi vremea în acest week-end? Află prognoza meteo și pentru vacanța de Paște

de | 09.04.2022 09:30 | Anunțuri, Național

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarea lună. Se pare că temperaturile vor avea valori normale pentru această perioadă, ușor mai crescute în a doua jumătate a lunii aprilie, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

În săptămâna 11 aprilie – 18 aprilie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.
Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

În săptămâna 18 aprilie– 25 aprilie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 25 aprilie – 2 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 2 mai – 9 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în regiunile centrale și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Vremea 9 aprilie -10 aprilie

De asemenea conform prognozei meteo anunțată de ANM, vremea în acest week-end va fi capricioasă, dacă în unele zone se va răci accentuat în celelalte zone din țară va fi cald. Duminică vremea va deveni deosebit de rece pentru aceastã perioadã.

Meteo sâmbătă, 9 aprilie

Vremea se va rãci accentuat, în vestul şi în nord-vestul ţãrii, iar în mare parte a intervalului vor fi înnorãri şi va ploua.

În celelalte regiuni, vremea va fi deosebit de caldã pentru prima decadã a lunii aprilie; cerul va fi variabil ziua când doar izolat va ploua, apoi aria de nebulozitate şi ploi se va extinde.

Vor fi mai ales averse, izolat se vor semnala descãrcãri electrice, iar pe alocuri cantitãţile de apã vor fi mai însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12…13 grade în Crişana şi în Maramureş şi 26…28 de grade în Muntenia, sudul Moldovei şi partea continentalã a Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 3 şi 11 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Meteo duminică, 10 aprilie

Vremea va deveni deosebit de rece pentru aceastã perioadã, valorile termice fiind semnificativ mai scãzute faţã de ziua anterioarã în cea mai mare parte a ţãrii.

În sudul, centrul şi estul teritoriului, cerul va fi mai mult noros, iar precipitaţiile se vor semnala pe spaţii extinse; în zonele montane vor predomina ninsorile, local mai intense în Carpaţii Meridionali, unde va fi viscol, în timp ce în Transilvania vor fi ploi şi pe alocuri lapoviţã, iar în rest va ploua.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 14 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade. Izolat se va semnala ceaţã, iar în a doua parte a nopţii, pe suprafeţe mici în jumãtatea de nord-vest, se va produce brumã.

 


Citește de asemenea pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM