Vremea rece persistă și azi! Cod galben de vânt puternic!

de | 19.11.2023 10:51 | Național, Importante, Lifestyle

ANM anunță cod galben de vânt puternic valabil astăzi, 19 noiembrie, între orele 10:00 – 18:00.

Astfel, în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 60…80 km/h.

Meteorologii anunță totodată că pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade iar cele maxime se vor situa în intervalul 2 – 10 grade Celsius.

La munte, temperaturile mai cresc puțin astăzi pe timpul zilei iar spre searã, apar câteva ninsori slabe. Vântul suflã cu putere la altitudini mari,  se vor depăși viteze de 80 km/h iar ninsoarea va fi viscolitã.

Zona de litoral a județului Tulcea se află sub cod portocaliu de vânt puternic fiind anunțate intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h..

Reamintim faptul că sâmbătă, 18 noiembrie, jumătate din ţară s-a aflat sub Coduri portocalii şi galbene de intensificări ale vântului, viscol şi precipitaţii.

112 pompierii smurd - Vremea rece persistă și azi! Cod galben de vânt puternic!

În acest context, ISU Argeș recomandă următoarele:

  • conducătorii auto care se deplasează în zone montane trebuie să se intereseze cu privire la condițiile de drum, să aibă vehiculele echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.
  • în situația manifestării vântului puternic, se recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
  • Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
  • dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră, nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112,

 

Foto PressAlert

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

România a învins Israel cu 2-1 și s-a calificat la EURO 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM