anchetaonline.ro

Vremea se schimbă radical! Masă de aer polar peste România

de | 26.03.2023 11:25 | Știri, Lifestyle, Național

  • Avertizare ANM! Vremea se schimbă din nou!

Săptămâna următoare vremea se schimbă radical după ce aerul cald  care a venit din nordul Africii o să fie înlocuit de o masă de aer rece, polar, venit din nordul Europei.

În sudul țării vor fi temperaturi minime de 3-4 grade iar maxima nu va depăși în unele zile 11 grade Celsius.

Vântul va bate cu putere, rafalele vor fi de peste 55 – 60 km pe oră în estul și sud est-ul României.

Luni, 27 martie, va ploua în toată țara iarb la munte, marți, va fi lapoviță și ninsoare.

vreme frig ploaie

Schimbarea radicală se va întâmpla în prima parte a săptămânii următoare. Acest aer cald tropical din nordul Africii care ne influențează în weekend va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul și centrul Europei, așa că luni vremea se răcește în jumătatea de vest. Vor fi temperaturi apropiate de normal, deși încă va fi bine pentru est și sud-est.

 

Marți și miercuri în toata țara vor fi valori sub normele climatologice, cu maxime între 3 – 11 grade Celsius în sud, iar noaptea vor fi valori negative și, local, burniță. Vântul se va intensifica treptat, așa că la începutul săptămânii viitoare ajungem să avem rafale de peste 55 – 60 km pe oră în est și sud est. La munte, vântul va sufla cu peste 90 km pe oră. Totodată, vor fi precipitații. Luni, vor fi ploi în toată țara, iar marți la munte vor fi lapoviță și ninsoare”, a precizat meteorologul Mihai Timu, conform Digi24.

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: