Vremea, surprinzătoare la final de septembrie! Ce spun meteorologii

de | 22.09.2023 14:00 | Național, Lifestyle

Ne așteaptă un sfârșit de săptămână ca în mijlocul verii, cu temperaturi de până la 36 de grade, dar și averse în câteva regiuni ale țării.

Deși ne apropiem de finalul lunii septembrie, vremea rămâne cât se poate de estivală. În acest weekend, mercurul va atinge chiar și 36 de grade în sudul României.

Și în perioada următoare vor fi temperaturi peste cele normale, în țară. De asemenea, meteorologii spun că este a doua cea mai călduroasă lună septembrie din ultimii 60 de ani.

Cel mai cald va fi sâmbătă, când valorile termice vor ajunge la 35-36 de grade în Oltenia și Muntenia, urmând ca duminică să se mai răcorească puțin, înregistrându-se temperaturi de 34-35 de grade doar izolat, în Lunca Dunării, potrivit Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie

Avem un scurt episod cu temperaturi deosebit de ridicate pentru ultima decadă a lunii septembrie. Mâine, îndeosebi în partea de sud a țării, vom avea maxime între 34 și 36 de grade, poate chiar izolat 37 de grade în sudul Munteniei.

În ciuda faptului că după-amiezile zilelor de azi, mâine și poimâine vor fi deosebit de calde, totuși durata acestor temperaturi ridicate este mult redusă față de o lună de vară. Este un ”foarte cald”, însă de toamnă.”, a declarat Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie pentru  Antena 3 CNN

Potrivit sursei citate, cald va fi și pe timpul nopții, urmând ca minimele, să se încadreze între 12 și 16-17 grade în sud, chiar 20 în zona litorală.

De asemenea, cei care merg la mare în acest weekend vor avea parte de o vreme frumoasă, iar apa mării va avea o temperatură plăcută, în jurul de 22 de grade.

Meteorologii transmit că săptămâna viitoare temperaturile vor mai scădea puțin, însă tot se vor menține peste limitele normale, iar precipitațiile vor fi foarte puține.

Pe de altă parte, aici aș spune că nu este neapărat o veste bună, precipitațiile vor fi foarte puține. În afară de un episod de ploaie pe care îl așteptăm mâine și mai mult duminică pentru regiunile vestice ale țării, în rest săptămâna următoare va fi fără precipitații în cea mai mare parte a ei. Poate doar spre weekendul viitor ploi slabe pe la munte.

Deci chiar dacă acesta nu este un semnal îmbucurător, să luăm și partea bună, că putem continua vacanțele sau scurte ieșiri la munte sau la mare, cam peste tot în țară”, a adăugat Florinela Georgescu

sursă foto

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O femeie a murit, iar un bărbat este în stare gravă, după ce s-au intoxicat în beciul casei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM