Weekend încărcat pentru pompierii din întreaga țară!

de | 15.04.2024 11:03 | Național, Lifestyle

În ultimele trei zile, pompierii militari au gestionat 4.877 de situații de urgență înregistrate la nivel național.

Potrivit IGSU, în intervalul menționat mai sus, pompierii au gestionat 501 de misiuni în sprijinul comunităților, în timp ce, echipajele de stingere au intervenit pentru lichidarea a 335 de incendii înregistrate pe întreg teritoriul țării.  Din totalul acestora, 195 de intervenții au fost la arderi de vegetație, fiind afectate peste 500 de hectare de teren.

În acest sfârșit de săptămână nu au lipsit nici intervențiile în cazul accidentelor rutiere grave, unde echipajele de descarcerare au fost prezente în 24 de situații pentru a extrage victimele prinse între fiarele contorsionate ale mașinilor.

Reprezentanții IGSU mai transmit că peste 4.000 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, iar pe timpul misiunilor desfășurate, 63 de persoane aflate în situații critice au fost salvate de pompieri.

Totodată, în perioada de referință, la nivel național, au fost transmise  și 11 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, acestea semnalând prezența animalelor periculoase în județele Argeș, Bacău, Brașov, Covasna, Ilfov, Mureș și Neamț. 

Foto: IGSU

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Educație rutieră la Grădinița cu Program Prelungit ” Dumbrava Minunată”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IGSU

Ultimele articole