anchetaonline.ro

Zboruri anulate în Germania! Haos pe aeroporturi

de | 25.06.2022 13:57 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Peste 3000 de zboruri au fost anulate de Deutsche Lufthansa AG, din cauza deficitului de personal cu care se confruntă compania aeriană.

Pandemia de corovanirus a afectat simțitor industria călătoriilor aviatice din Europa, iar acest lucru este din ce în ce mai vizibil acum, când a început perioada vacanțelor de vară.

Potrivit Zf.ro, Deutsche Lufthansa AG a anunțat, vineri, că anulează 2.200 de rute interne şi europene în iulie şi august, pe lângă cele 900 de anulări care au fost anunțate la începului lunii iunie. Este vorba de aproximativ 4% din capacitatea transportatorului în acea perioadă.

Din această cauză, acțiunile companiei au scăzut cu până la 3,4% la Frankfurt.

Deși un nou focar Covid-19 a apărut în Europa, mai puțin mortal decât celelalte variante, apetitul oamenilor pentru călătorii a revenit. Însă, forța de muncă în acest domeniu nu mai este aceeași, având în vedere că pe perioada pandemiei foarte mulți dintre angajații companiilor de zbor s-au reorientat spre un alt domeniu, iar cei care au rămas cer creșteri salariale pentru a ține pasul cu inflația.

Foto airlinestravel.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Efect neașteptat al cafelei! Nu consuma înainte de cumpărături

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Germania | Lufthansa