Zi de foc pentru pompierii din întreaga țară!

de | 08.02.2024 13:59 | Național, Eveniment

Zi de foc pentru pompierii din întreaga țară. În ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit în 1.714 situații de urgență înregistrate la nivel național.

Potrivit IGSU, în intervalul menționat mai sus, pompierii au gestionat 150 de misiuni în sprijinul comunităților, în timp ce, echipajele de stingere au intervenit pentru lichidarea a 195 de incendii înregistrate pe întreg teritoriul țării.  Din totalul acestora, 139 de intervenții au fost la arderi de vegetație, fiind afectate peste 1.100 ha de teren.

Tot ieri, echipajele operative au acționat în 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.

Reprezentanții IGSU mai transmit că 1.354 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, iar pe timpul misiunilor desfășurate, 7 persoane aflate în situații critice au fost salvate de pompieri.

Pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 3 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, 2 dintre acestea privind posibilitatea producerii unor fenomene hidrologice periculoase în județele Neamț și Suceava, în timp ce 1 a vizat prezența animalelor periculoase în județul Brașov.

Pe lângă toate aceste situații, pompierii militari au continuat și acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de la  granița cu Ucraina și Republica Moldova și, implicit, a cetățenilor străini veniți în România.”, transmite IGSU

Foto Facebook IGSU

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Trafic restricționat pe A1 București – Pitești

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IGSU

Ultimele articole