Proiect. Modernizarea curriculei pentru creșterea duratei stagiilor de practică în ferme private

de | 08.02.2024 13:44 | Național, Administrație

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că a publicat în transparență decizională proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea metodologiei privind susținerea financiară a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol de către MADR. În urma publicării Legii învățământului preuniversitar, în cea de-a a doua parte a anului 2023, au fost introduse o serie de posibilități de finanțare a liceelor agricole cu profil preponderent agricol de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aceste tipuri de cheltuieli vizează mai multe măsuri menite să conducă la îmbunătățirea învățământului agricol românesc. Pentru realizarea activităților prevăzute în Legea învățământului preuniversitar este necesară promovarea unei metodologii de finanțare în colaborare cu Ministerul Educației, astfel încât începând cu anul școlar 2024 -2025, acestea pot fi susținute financiar de către MADR.

Astfel, potrivit MADR, în categoria cheltuielilor regăsim : susținerea înființării de noi specializări/calificări profesionale în cadrul liceelor agricole în concordanță cu noile cerințe ale agriculturii moderne, fundamentarea cifrei anuale de școlarizare pornind de la exigențele agenților economici din agricultură, îmbunătățirea structurii organizatorice, perfecționarea cadrelor didactice de specialitate, organizarea stagiilor de practică în funcție de nevoile și opțiunile elevilor și ale angajatorilor, reactualizarea manualelor școlare în format digital și modular, modernizarea curriculei din planul de învățământ în sensul creșterii duratei stagiilor de practică în ferme private, precum și adaptarea acestora la noile realități din agricultură și la politicile agricole europene.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook MADR.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

În Pitești. Tot ce trebuie să știe tinerii care vor o locuință socială!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Agriculturii

Ultimele articole