De Ziua Brâncuși. ”Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși”, atracție turistică

de | 19.02.2023 12:27 | Știri, Cultură, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Astăzi, de Ziua Națională Constantin Brâncuși, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) aduce în atenția românilor ruta regională ”Geniul țăran Constantin Brâncuși și patrimoniul cultural al județului Gorj”.

Dedicată marelui sculptor român, Ziua Brâncuşi este sărbătorită în fiecare an la 19 februarie, data aniversării lui Constantin Brâncuşi (s-a născut pe 19 februarie 1876). Personalitate marcantă în mişcarea artistică a veacului al XX-lea şi unul dintre cei mai mari sculptori ai acestei perioade, Constantin Brâncuşi a avut o contribuţie esenţială în transformarea sculpturii tradiţionale în sculptură modernă.

Sursă foto: Facebook Ministerul Turismului Sursă foto: Facebook Ministerul Turismului

”Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși” este o atracţie turistică în oraşul Târgu Jiu. ”Lucrările impozante ale artistului român de talie mondială aduc un omagiu eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial. Piesele, singurele din toată creaţia acestuia situate în aer liber, se întind pe o axă ce străbate oraşul de-a lungul a peste 1,7 km. Aici puteți descoperi Masa Tăcerii, numită şi ”Masa Dacică”, realizată din piatră, Poarta Sărutului, asemănătoare unui arc de triumf și Coloana Infinitului, un monument masiv din 16 module de fontă alămită, ce amintesc de stâlpii de lemn ai pridvoarelor de case ţărăneşti gorjene. Alături de alte obiective ce surprind frânturi din viața și creația marelui sculptor român, ansamblul monumental face parte din ruta regională ”Geniul țăran Constantin Brâncuși și patrimoniul cultural al județului Gorj”, dezvoltată de Asociația Profesională Patronală de Turism Gorjul și recunoscută de Ministerul Turismului, pe care v-o aducem astăzi în atenție, cu ocazia zilei naționale dedicată acestuia”, scriu cei de la Ministerul Turismului pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Ministerul Turismului

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeș: Cerere în căsătorie cu ambulanța (VIDEO)

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Turismului

Ultimele articole