,,Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuințe” susținută la Universitatea din Pitești!

de | 15.06.2022 16:43 | Știri, Eveniment, Județean

Polițiștii din cadrul Compartimentulului de Analiza și Prevenire a Criminalității Argeș au desfășurat astăzi, o nouă activitate, cu scopul de a marca ,,Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuințe”. Aceasta a constat într-o dezbatere științifică, în care au fost implicați polițiști din 3 județe – Argeș, Dâmbovița și Buzău.

Întâlnirea a avut loc la Universitatea de Stat din Pitești, acolo unde polițiști ,,de la prevenire”, alături de polițiști de proximitate, polițiști ai compartimentelor criminalistic, de investigații criminale și din cadrul compartimentelor sisteme de securitate, au participat la întâlnirea profesională, având la dispoziție mai multe exponate din cadrul Muzeului Național al Poliției Române din Târgoviște.

Dezbaterea a avut loc cu scopul de prevenire a furturilor din locuințe, prin prezentarea unor moduri de operare și a unot metode de prevenire.
De asemenea, activitatea desfășurată a implicat și împărțirea unor pliante și relaționarea cu persoane aflate în zona centrului universitar și zone aglomerate din apropiere.

politia prevenirea criminalitatii - ,,Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuințe” susținută la Universitatea din Pitești!

Informații statistice:

În județul Argeș, primele 5 luni ale anului 2022, au fost sesizate cu 26% mai puține furturi de locuințe, și cu 11% mai puține furturi din curți și anexe godspodărești, comparativ cu primele 5 luni ale anului 2021. Dintre acestea, peste 60% s-au înregistrat în mediul urban, rezultatul fiind similar cu anii precedenți.

prevenire - ,,Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuințe” susținută la Universitatea din Pitești!

Recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe:

 

– Verificați ca toate uşile şi ferestrele să fie încuiate – chiar dacă ieşiți din casă doar pentru câteva minute.
– Montați o alarmă vizibilă şi activați-o de fiecare dată când plecați de acasă.
– Nu ascundeți chei de rezervă afară, în garaj sau în magazie (hoţii caută întotdeauna).
– Nu lăsați obiecte în afara casei pe care hoţii le pot utiliza pentru a pătrunde în casă.
– Asigurați-vă că obiectele de valoare precum sume de bani, laptopul sau telefonul mobil nu pot fi văzute de pe fereastră, din drum.
– Nu faceţi cunoscută public plecarea dumneavoastră de acasă (nu postați pe rețele de socializare că sunteți în călătorie);
– Atunci când plecați în vacanţă, discutați cu un vecin sau o cunoştinţă să treacă periodic să verifice starea locuinţei şi să colecteze poşta.
– Montați pe uşa de acces două încuietori, având sisteme de chei diferite.
– Nu ţineți sume mari de bani în casă în acelaşi loc.
– Fiți atent la FALŞII VIZITATORI!! Pentru a intra în casă, hoții pot pretinde că sunt lucrători ai rețelelor de utilități, agenți de vânzări sau chiar practicanți ai diverselor culte religioase. Verificați foarte atent identitatea și calitatea acestor persoane și permiteți-le accesul în locuință abia după ce v-ați notat date care să permită identificarea și v-ați format convingerea că sunt persoane de încredere, anunță IPJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Inedit! Netflix caută participanți pentru un reality show inspirat de „Squid Game”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dâmbovița

Ultimele articole