Ziua începe cu preselecția concurenților și se termină cu recitaluri. Regal muzical la Festivalul de Muzică Lăutărească Veche ”Zavaidoc”

de | 25.11.2023 09:39 | Pitești, Lifestyle

În prima parte a zilei are loc preselecția concurenților la competiția dedicată muzicii lăutărești.  Astfel, iubitorii muzicii lăutărești se vor bucura, în cele două seri ale ultimului sfârșit de săptămână din noiembrie, de noi talente ale genului, dar și de recitalurile extraordinare ale artiștilor consacrați ce vor participa la ediția a XVI-a a Festivalului de Muzică Lăutărească Veche ”Zavaidoc” 2023.

Sâmbătă, 25 noiembrie, și duminică, 26 noiembrie, începând cu ora 18:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Pitești vor cânta, pe lângă participanții la concurs, muzicieni și artiști de renume, precum: Ionel Tudorache, Ana Maria și Marian Mexicanu, Maria Buză și George Pătrașcu, Brăduța și Ninel Stângaciu, Mirela Năsturică și Constantin Gaciu, acompaniamentul fiind asigurat de Taraful ”Marin Alexandru”. Preselecția concurenților va avea loc astăzi, 25 noiembrie, de la ora 10:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești. Juriul va fi format din personalități avizate în domeniul muzical: Adrian Grigoraș, dirijorul Orchestrei de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române, istoricul și scriitorul Sevastian Tudor, etnomuzicologul Gheorghița Nicolae, interpreta de folclor și realizatoarea radio Polina Gheorghe, profesorul de canto popular și interpretul de folclor Valentin Grigorescu (directorul artistic al Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC). Biletele la evenimentul organizat de Primăria Municipiului Pitești și de Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, sunt puse în vânzare la sediul Centrului Cultural Pitești – imobilul Casa Cărții, Strada Calea Craiovei, nr. 2 – și online, pe platforma bilete.ro. Prețul biletului este de 50 de lei pentru fiecare seară de spectacol.

Foto descriptive. Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pe 1 Decembrie se deschide Târgul de Crăciun Pitești. Fuego, în concert extraordinar în Piața Primăriei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești