Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită la Mioveni

de | 24.01.2024 08:20 | Mioveni, Lifestyle

Astăzi se împlinesc 165 ani de la Mica Unire.

24 ianuarie este ziua în care în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în anul 1859.

Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român”, sunt de părere reprezentanții Centrului Cultural Mioveni.
În acest context, în semn de omagiu pentru personalitățile și înaintașii noștri care au făcut posibilă Unirea, administrația locală din Mioveni organizează o manifestare tematică.
la Mioveni
Aceasta va avea loc începând cu ora 11.30, în Centrul Civic al orașului.
Ca în fiecare an, vă invităm să dăm mănă cu mână în tradiţionala Horă a Unirii”, au transmis reprezentanții Centrului Cultural Mioveni.
Totodată aceștia informează că evenimentul va debuta cu intonarea imnului național, slujba de Te-Deum și momente artistice.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

JOI. Gală de operă, la Filarmonica Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni