De Ziua Unirii Principatelor Românie. Accesul este gratuit la Muzeul Național de Istorie a României

de | 23.01.2024 09:37 | Național, Cultură

Muzeul Național de Istorie a României își așteptă vizitatorii miercuri, 24 ianuarie, pentru a sărbători împreună Ziua Unirii Principatelor Române.

Potrivit informării instituției de cultură, pe tot parcursul zilei, accesul în muzeu este gratuit, iar în intervalele orare 13:00-13:45 și 15:00-15:45 vei avea ocazia să participi la două tururi ghidate în expoziția Cuza 150 susținute de curatorul expoziției, Roxana Pătrașcu. Domeniile Cuza îi vor întâmpina pe vizitatori cu un pahar de vin în cinstea celebrării unuia dintre cele mai importante evenimente istorice naționale. Evenimentul organizat cu sprijinul Asociației Prietenii Muzeului Național de Istorie a României.

De asemenea, vizitatorii vor putea descoperi portretul oficial al lui Alexandru Ioan Cuza, ”Domnul Unirii” de la 1859.Faimosul tablou în ulei a fost realizat de către Carol Popp de Szathmari, unul din cei mai importanți artiști români ai secolului al XIX-lea, fin portretist, diplomat şi documentarist, pictor și fotograf oficial al domnitorului și unul dintre apropiații acestuia.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Muzeul Național de Istorie a României.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ. Lista activităților cultural–artistice programate astăzi, 23 ianuarie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Național de Istorie a României