Zone cu restricții sau taxe pentru mașinile poluante și în Pitești! Proiectul a fost adoptat de Parlament

de | 11.05.2023 11:02 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Pitești

Zone cu restricții sau taxe pentru mașinile poluante și în Pitești! Proiectul a fost adoptat de Parlament

Pentru a limita emisiile provenite din transportul rutier și pentru a îmbunătăți calitatea aerului,  potrivit unui proiect de lege adoptat de Parlament, Bucureștiul și alte 12 orașe din România vor avea zone cu nivel scăzut de emisii provenite de la transportul rutier, în cadrul cărora vor fi instituite restricții sau taxe pentru accesul autovehiculelor, potrivit profit.ro.

Aceste măsuri vor intra în vigoare în cel mult doi ani de zile.

Vor fi instituite zone cu nivel scăzut de emisie (ZNSE) în București, Bacău, Baia Mare, Brașov, Brăila, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Ploiești, Timișoara, dar și în Pitești.

Prin ZNSE se înțelege zona delimitată de către autoritatea publică locală în cadrul căreia se instituie restricții și/sau taxare pentru accesul autovehiculelor în vederea îmbunătățirii calității aerului”, prevede proiectul adoptat, potrivit sursei citate

Ele pot fi de două tipuri, zone pentru care se stabilesc tarife de acces sau cele pentru care se stabilesc doar reguli de acces.

Aceste zone vor fi marcate cu indicatoare și vor permite accesul doar pentru autovehiculele care îndeplinesc cel puțin una dintre următoarele condiții:

a) respectă standardele de emisii ale zonei;

b) achită tariful aferent zonei, dacă este cazul;

c) sunt exceptate sau beneficiază de reducere de până la 100% de la plata taxei.

Excepție fac vehiculele care aparțin sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, precum și vehiculele aferente serviciilor publice de intervenție, respectiv vehiculele care asigură serviciu public de transport de persoane.

foto descriptiv profit.ro

citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mașină de la Google Street View, lovită de tren în Mehedinți

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | ZNSE