3 consilieri PNL din Pitești au trecut la PSD! La fel alți 4 primari și 1 viceprimar din rural!

de | 22.03.2024 10:34 | Județean, Politic

Iată că a venit și vremea social-democraților argeșeni să-și anunțe ”achizițiile” din rândul liberaliilor și nu numai. Vorbim de trei consilieri locali de la Pitești, patru primari, de la Uda, Cădăraru, Hârtiești, Brăduleț și viceprimarul de la Poiana Lacului. Cei noi veniți sunt și candidații PSD pentru funcția de primar al localității de unde provin, iar cei trei consilieri municipali vor continua în echipa primarului Cristian Gentea.

Astăzi la Pitești Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean, Cristian Gentea, prim-vicepreședinte al PSD Argeș și primar al municipiului Pitești, Remus Mihalcea, prim-vicepreședinte PSD Argeș și deputat, Simona Bucura-Oprescu, secretar executiv al PSD Argeș și ministru al Muncii și Solidarității Sociale, împreună cu senatorii și deputații PSD Argeș, au anunțat venirea la PSD a unor noi colegi, aleși locali performanți.

Sursă foto: Facebook PSD Argeș

”Mai mulțui colegi având funcții la nivelul autortităților locale, aleși locali, și-au manifestat dorința ca la alegerile locale din 2024 să fie parte din ceea ce înseamnă echipa PSD Argeș”, a precizat Ion Mînzînă, prezentând ulterior pe cei care au venit: Ion Cosmin Ștefan – Hârtiești, Alecu Buicea – Căldăraru, Dumitru Drăguşin de la Uda, Florin Iordache de la Brăduleț și Valerică Spirea, viceprimarul de la Poiana Lacului.

”Noi jucăm cu titularii”

”După cum vedeți, față de alții, noi nu jucăm cu rezervele rezervelor. Noi jucăm cu titularii. Sunt patru primari foarte apreciați în comunitățile lor, buni gospodari și care vor câștiga fără probleme”, a explicat Cristian Gentea, referitor la primarii care au venit la PSD Argeș.

În ceea ce privește consilierii locali Gelu Tofan, Ana Stan și Tiberiu Irimia, dați la o parte din echipa PNL Pitești pe motiv că au susținut câteva proiecte ale primarului Cristian Gentea, iată că și aceștia sunt nume importante pe lista celor de la PSD Argeș.

”Ei vor face parte din echipa mea în continuare”

Sursă foto: Facebook PSD Argeș

Referitor la cei trei consilieri care au trecut la PSD și au fost prezentați astăzi în conferința de la partid, Cristian Gentea a precizat: ”Lucrurile sunt simple. Știți foarte bine că în 2020 PSD –ul a câștigat alegerile la Pitești. Nu am avut decât 8 voturi. Am avut o înțelegere cu PMP-ul de la început care s-a respectat până astăzi și se va respecta, dar tot cu 10 voturi am rămas. Și atunci, din păcate, am avut un an foarte greu, pentru că cei care ar fi trebuit să înțeleagă că după alegeri punem toți osul la treabă și facem lucruri bune pentru Pitești au rămas în campanie și nu a fost ușor. Norocul meu a fost că printre consilierii PNL am găsit și oameni serioși care au înțeles că eu nu am venit la Primărie să mă îmbogățesc sau să îmbogățesc pe alții, ci ca să atragem cât mai multe fonduri și să aducem cât mai multe investiții în Pitești. Au venit și cu proiecte pe care le-am susținut, legat de Pădurea Trivale și Spitalul Municipal, într-adevăr și-au periclitat cariera politică pentru că au fost jigniți, umiliți și în ședințe de CL. Și astăzi am bucuria că au venit alături de noi și în partid și eu îi asigur că organizația PSD Pitești îi va primi foarte bine. Este vorba de doamna notar Ana Stan, domnul doctor Tiberiu Irimia și domnul viceprimar Tofan. Ei vor face parte din echipa mea în continuare și veți vedea că vom face în continuare lucruri bune pentru Pitești”.

”Am venit într-o echipă care construiește”

Sursă foto: Facebook PSD Argeș

Viceprimarul Gelu Tofan a mărturisit că obiectivul politic este câștigarea alegerilor, iar la Pitești obținerea unei majorități confortabile pentru implementarea proiectelor fără a mai avea sprijin de la alți colegi din CL: ”Doctrina politică a unui partid politic nu schimbă cu nimic înfățișarea unui oraș, dacă nu are un om implicat care să facă acest lucru. Iar acest om este Cristian Gentea, primarul acestui oraș, pe care îl invidiez. Ne-a depășit și pe noi liberalii și pe toți consilierii locali, foștii mei colegi, care nu au știut să facă lucruri și nu au știut să se implice. Din punct de vedere liberal ar trebui primarul Gentea să fie mai liberal decât ei și asta se vede prin investițiile realizate. (…)”.

Ana Stan: ”Sunt aici pentru că am crezut de la început în primarul Cristian Gentea. I-am susținut proiectele încă de la începutul mandatului meu și asta pentru că am putut să fac o comparație. Comparația este net în favoarea acestei echipre. Și de accea sunt aici, ca să continuăm proiectele pentru piteșteni în viitoarea echipă a primarului Cristian Gentea, primar pentru cel putin 2-3 mandate (…). Deci nu simt că am trădat pe nimeni, dimpotrivă vechia echipă m-a trădat și cu trădătorii nu poți să stai la masa. Și am venit într-o echipă care construiește și nu într-una care demolează”.

”Pentru mine decizia a fost destul de simplă”

Tiberiu Irimia: ”Pentru mine decizia a fost destul de simplă și convingerea pentru acest pas mi-a făcut-o primarul Gentea, care de la începutul mandatului CL, indiferent ce ar spune altcineva, a avut o ușă deschisă pentru absolut toată lumea care a avut de discutat un proiect. Am avut momente și încordate cu primarul Gentea, nu ne-am bătut, să spun că ne-am zgâriat un pic pe proiecte importante pentru Pitești, proiecte care au ieșit din CL și din Primărie în cea mai bună formă care se putea aplica pentru orașul nostru. Este un pas făcut pentru dezvoltare pentru continuarea proiectelor care sunt din punctul meu de vedere extraordinare. (…) Am venit pentru că sunt un om integru, am un comportamenrt impecabil, pentru că îmi doresc să evolueze Piteștiul rapid (…).”

Ion Cosmin Ștefan – Hârtieșt : ”Am decis să mă alătur unei echipe puternice, unite, echipa PSD Argeș, care a demonstrate, nu cu vorbe, ci cu fapte că este dedicată în totalitate cetățenilor”.

Alecu Buicea – Căldăraru: ”M-am alăturat acestei echipe puternice și voi continua linia de dezvoltare alături de PSD”.

Dumitru Drăguşin – Uda: ”Eu în PSD mă simt ca acasă”.

Florin Iordache – Brăduleț: ”Împreună cu echipa de la Brăduleț consider că am făcut un pas important prin aderarea la cel mai mare partid din România: PSD. Am găsit o echipă politică valoroasă, putenică și bine închegată cu care am avut o colaborare bună și foarte bună. ”

Valerică Spirea, viceprimarul de la Poiana Lacului: ”M-am alăturat echipei PSD pentru că vreau să-i dau comunei Poiana Lacului valoarea pe care o merită”.

”Noi în Argeș suntem acasă”

Simona Bucura -Oprescu: ”Noi în Argeș nu suntem la pas prin Argeș. Noi în Argeș suntem acasă, fiecare dintre noi. Aici ne-am născut, aici avem copii, dar mai ales aici muncim de ani de zile și fiecare dintre noi, așa cum au spus și colegii primari, fiecare dintre noi prin fapte și nu prin vorbe lăsăm ceva pentru județul Argeș. Tocmai această încredere reciprocă este cea care ne-a făcut să lucrăm împreună de ani de zile. Fiindcă cu noii noștri colegi, în calitatea lor de aleși locali, noi lucrăm de ani de zile. Indiferent din ce localitate sunt, indiferent care au fost problemle pe care le-au avut, de fiecare dată, gândindu-ne că oamenii sunt mai importanți ca politica, noi i-am ajutat. Pe lângă asta este foarte important să știți că în Argeș avem o echipă care reprezintă garanția că dezvoltartea localităților domniilor lor va continua. (…)”.

Sursă foto și video: anchetaonline.ro. Sursă foto: Facebook PSD Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea: Piteștiul este unul dintre orașele cu cele mai multe locuri de parcare pe cap de locuitor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD Argeș

Ultimele articole