30.000 de euro dacă te muți aici

de | 28.11.2022 11:08 | Știri, După subiect, Lifestyle

Administrația locală din Presicce situat în regiune Puglia din Italia are o ofertă de-a dreptul interesantă pentru cei care vor să se stabilească aici: până la 30.000 de euro. Dacă ești tentat de o astfel de ofertă ia în calcul că casele scoase la vânzare în însoritul orășel au prețuri de circa 25.000 de euro (500 de euro pe mp), dar e clar că aceste clădiri mai au nevoie de reparații. .

Însorita Italie se confruntă și ea cu o problemă des întâlnită și pe la noi unde mai multe zone rămân aproape abandonate. Autoritățile italiene au încercat o serie de inițiative, de-a lungul anilor, pentru a-și atrage noi rezidenți care să repopuleze o serie de orășele aproape abandonate și care să conserve comorile arhitecturale. Presicce se află într-o zonă aproape de plajele din Santa Maria di Leuca.Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate. Finanțarea va fi împărțită în două: pentru cumpărare și pentru reparații, dacă este necesar”, a spus consilierul local Alfredo Palese pentru CNN, arată cei de la digi24. Autoritățile locale au lansat alte inițiative pentru a atrage mai mulți rezidenți, de exemplu beneficii fiscale pentru înființarea de noi activități comerciale și alocații pentru familiile cu copii.

Foto: digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Efectele încălzirii globale: orașe europene, sub apă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: