4 societăți comerciale cu activitate în domeniul silvic din Argeș – sancționate cu ammenzi de 25.000 de lei!

de | 19.05.2023 14:30 | Știri, Eveniment, Județean

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiștii Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au definitivat, în cursul zilei de 18 mai, verificările la un număr de 4 societăți comerciale cu activitate în domeniul silvic.

Astfel, în urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.

De asemenea, polițiștii au confiscat cantitățile de material lemnos ce au rezultat ca diferență între stocul scriptic al societăților și stocul faptic identificat în urma inventarierii materialului lemnos găsit la punctele de lucru ale societăților în cauză, cantitatea fiind de 21,89 mc lemn (din care aproape 8 mc cherestea), cu o valoare de 11.697,88 de lei.

Astfel, polițiștii și specialiștii silvici au verificat o societate din comuna Corbeni, constatând că din depozitul societății lipsea cantitatea de 3,81 mc cherestea, de esență rășinoase.
În cauză, societatea s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare valorică a cantității de material lemnos, în valoare de peste 3.500 de lei.

De asemenea, polițiștii și specialiștii silvici au verificat o societate cu sediul în municipiul Pitești și punctul de lucru în comuna Mihăești, rezultând că în depozitul societății se găsea în plus cantitatea de 4 mc cherestea, a cărei proveniență legală nu era justificată.
În cauză, societatea s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare cantității de material lemnos, în valoare de aproape 4.000 de lei.

Pe raza comunei Țițești, polițiștii și specialiștii silvici au verificat o altă societate cu obiect de activitate în domeniul silvic, rezultând o diferență totală între stocul scriptic și cel faptic de 13,20 m.c., lemn foc, ce nu se găsea în depozitul societății.
În cauză, societatea s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare cantității de material lemnos, în valoare de aproape 4.500 de lei.

Pe raza comunei Berevoești, polițiștii și specialiștii silvici au verificat o altă societate comercială cu activitate în domeniul silvic, rezultând că în depozitul societății nu se găsea o cantitate de 0,88 mc lemn foc, diferență totală între stocul scriptic și cel faptic. De asemenea, perimetrul depozitului societății comerciale nu este împrejmuit.
În cauză, societatea s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare cantității de material lemnos, în valoare de aproximativ 200 de lei.

 

Foto descriptiv Adevarul

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Este alertă în București, după ce un bărbat a evadat din închisoare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: