De luni, 22 mai, în unitățile școlare din ARGEȘ se declanșează GREVA GENERALĂ

de | 19.05.2023 15:08 | Știri, Cultură, Importante, Județean, Lifestyle

  • Grevă generală în școlile din Argeș!

Sindicatul Învățământului Preuniversitar Argesean MUNTENIA, organizație reprezentativă a salariaților din învățământul argesean, anunță printr-un comunicat faptul că de luni, 22 mai, în unitățile școlare din județul ARGES se declanșează GREVA GENERALĂ pe termen nelimitat.

Aceștia precizează faptul că această grevă este o continuare a acţiunilor întreprinse de catre Federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, declanşarea ei fiind hotărâtă de organele de conducere competente ale celor două federaţii sindicale reprezentative din învăţământ, pe baza rezultatelor referendum-ului, iar momentul declanşării acesteia a fost adus la cunoştinţa inspectoratelor școlare, instituțiilor și unităţilor de învățământ.

Un procent de peste 80% din membrii de sindicat au optat pentru declanșarea grevei generale, în urma referendumului realizat.

În urma experiențelor de la grevele anterioare, recomandăm părinților să nu trimită copiii la școală, deoarece participanții la grevă nu vor desfășura activități didactice, nu vor supraveghea elevii care vor veni la școală și nu vor oferi servicii de masă și îngrijire pentru copiii din creșe și grădinițe cu program prelungit.

 

Ne exprimăm speranța că educația este, într-adevăr, o prioritate națională pentru guvernanți și că vor găsi soluții pentru detensionarea conflictului cât mai curând posibil. BIROUL OPERATIV AL SIPA MUNTENIA”, mai transmit reprezentanții sindicatului. 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș