anchetaonline.ro

Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș „Despăgubiri pentru agricultorii afectați de fenomene meteo extreme!”

de | 10.08.2022 12:41 | Știri, Județean

Deputatul PSD de Argeș, Aurel Bălășoiu, a anunțat că sumele pe care le primesc fermierii de la Guvern se vor majora, astfel ajutându-i pe cei care au fost afectați de fenomenele climatice extreme din acest an s-au majorat.

Astfel, conform hotărârii 974/2022, care a fost publicată în Monitorul Oficial, Guvernul a decis să aloce bugetul de 6.000.000 de lei cu scopul sprijinirii familiilor şi persoanelor singure afectate în cursul acestui an de inundații, alunecări de teren, dar și de alte fenomene meteo severe, precum vânt puternic, grindină, viituri și altele.

De asemenea, este bine de menționat faptul că aceștia vor primi venitul, indiferent de veniturile pe care le au.

Ele pot varia de la 1.500 până la 10.000 de lei, în funcție de unele criterii, astfel:

Familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de până la 25% pot primi suma de 2.500 de lei;

Dacă locuințele au fost afectate în proporție cuprinsă între 25% inclusiv şi 50%, românii primesc câte 4.500 de lei;

La o proporție cuprinsă între 50% inclusiv şi 75%, suma este de 7.000 de lei;

Cei ale căror locuințe au fost afectate în proporţie de peste 75% inclusiv pot primi câte 10.000 de lei.

Pe lângă aceste ajutoare se acordă un sprijin de 1.500 de lei pentru bunurile deteriorate. Așadar, în cazul în care locuința a fost afectată în proporție de 60% și are și are bunuri deteriorate, se va acorda un ajutor total de 8.500 de lei.”, precizează Aurel Bălășoiu.

Astfel, dacă cei care vor primi venitul dețin mai multe locuinţe afectate, ajutorul se acordă pentru un singur imobil. În cazul în care indundațiile s-au soldat cu victime, se dau 7.500 de lei familiei, indiferent de numărul victimelor.

De asemenea, despăgubirile se acordă doar pentru locuințe!

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O familie plecată în drumeție a rămas blocată pe munte din cauza unei furtuni în Argeș. Copiii erau încălțați cu papuci!

Citește articolele pe același subiecte: PSD
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: