56 de percheziții la traficanți de droguri și arme! Au fost reținute 15 persoane!

de | 16.01.2024 22:44 | Știri, Eveniment

Un număr de 56 de percheiții au fost făcute de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în judeţele Arad şi Timiş la mai multe persoane suspectate de  trafic de droguri.

În urma perchezițiilor, 15 persoane au fost reținute, iar una a fost plasată sub control judiciar.

Cei 16 sunt suspectaţi de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept, toate în formă continuată.

S-a reţinut că, în perioada ianuarie 2023 – ianuarie 2024, inculpaţii au procurat, deţinut, depozitat, transportat şi vândut droguri de mare risc (cocaină, 3-CMC cunoscut sub denumirea de cristal şi ecstasy), droguri de risc (canabis) şi substanţe cu efect psihoactiv (2 MMC) consumatorilor de pe raza judeţului Arad, pentru sume cuprinse între 100 şi 1.200 lei. Din actele de cercetare penală a rezultat faptul că aceştia, individual sau cu sprijinul altor inculpaţi în cauză, au comercializat cantităţile de droguri şi substanţe psihoactive preponderent în perimetrul stradal, în contact direct cu clientul”, a informat DIICOT, potrivit Agerpres.

În urma descinderilor, au fost ridicate 600 grame cocaină, 280 grame 3-CMC, 10 grame substanţă psihoactivă 2-MMC, 3 grindere, 52 telefoane, 7 cântare electronice de mare precizie, sumele de 74.960 lei, 13.400 euro şi 20 lire sterline.

De asemenea, au mai fost confiscate bijuterii, două pistoale neletale supuse autorizării, arme albe (boxuri, macete, bastoane), diverse dispozitive folosite pentru consumul de droguri.

 

Foto descriptiv opinia timisoarei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean prins la furt de lemne! S-a ales cu o amendă de 1.000 de lei!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: