Ministrul Educației, în Argeș: ”Își doresc ore de dezvoltare personală la școală”

de | 16.01.2024 22:09 | Județean, Eveniment, Lifestyle

Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost astăzi într-o vizită la mai multe licee din județul Argeș. Pe parcursul vizitelor la unitățile de învățământ minsitrul Educației a fost însoțită de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, dar și de alți decidenți locali.

”I-am cunoscut pe liceenii de la Colegiul Național ”Alexandru Odobescu”, din Pitești!

Își doresc ore de dezvoltare personală la școală, sunt interesați de tot ceea ce înseamnă educație pentru viață, sunt creativi și dezinvolți.

Am văzut și roboții de la Clubul de Robotică. Și am simțit pasiunea copiilor, în timp ce ne povesteau ce știu să facă roboții construiți de ei.

Mulțumesc! A fost așa o bucurie să vă cunosc!

Două dintre poze sunt făcute de Diana Elena Matei, elevă a liceului. Mulțumim, Diana!”, a transmis ministrul Ligia Deca, pe pagina de Facebook.

”M-am bucurat să văd implicarea acestor tineri”

De cealaltă parte, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a precizat că au fost semnate mai multe contracte cu liceele din Argeș printre care două pentru Smart Lab – un spațiu cu tehnologie de ultimă oră.

”Acasă, în Argeș, cu ministra educației, Ligia Deca.

Am început ziua fresh cu tinerii din două licee celebre din Pitești: Colegiul Național Alexandru Odobescu și Colegiul National „Ion C. Bratianu” Pitesti.

Vă spun ca au unele dintre cele mai cool echipe de robotică din România: 4D Robotics; Light Bulb Robotics și Broboti. Ambele licee au semnat azi contracte cu Ministerul Educației pentru #SmartLab – un spațiu cu tehnologie de ultimă oră. Potrivite pentru acești campioni la robotică. Sunt numai 2 contracte din cele 36 semnate azi de ministra educației cu liceele din Argeș.

Nu au lipsit discuțiile legate de droguri. M-am bucurat să văd implicarea acestor tineri și importanța pe care încep să o acorde prevenției și combaterii acestui fenomen.

Ultima oprire de azi a fost acasă, la Curtea de Argeș. Aici ne-au așteptat tineri talentați de la Liceul tehnologic „Regele Mihai I”.

Fac lucruri minunate copiii aceștia! Asta pot să vă spun după ce am văzut atelierul de prelucrare a lemnului.

Am avut și o discuție amplă cu dascălii din Curtea de Argeș. Subiectele au inclus educația juridică, dezvoltarea mediului de afaceri local, lupta împotriva abandonului școlar.

Mulțumesc, Ligia Deca, pentru această zi!

Mulțumim tare mult, Oxygen Events și Editura Integral pentru sprijin.”, a transmis ministrul Justiției, Alina Gorghiu, pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu și Facebook Ligia Deca.

Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:

Iată cum arată! Palatul Administrativ al Județului Argeș, modernizat după 50 de ani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole