A murit prozatorul George Cuşnarencu la vârsta de 72 de ani! A frecventat cenaclul Junimea

de | 05.08.2023 18:40 | Eveniment, Județean, Știri

George Cuşnarencu, unul dintre cei mai importanţi prozatori a murit la vârsta de 72 de ani, potrivit Uniunii Scriitorilor din România, conform Digi24.

George Cuşnarencu a fost un scriitor ce s-a născut în 1951 la Dorohoi, în judeţul Botoşani. Acest a absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti, în anul 1977.

George Cuşnarencu a frecventat, ca student, cenaclul Junimea (care funcţiona în cadrul Facultăţii de Limba şi Literatura Română sub conducerea profesorului şi criticului Ovid S. Crohmălniceanu) şi a participat la cunoscuta antologie Desant 83 a acestui cenaclu.

A publicat mai multe romane, printre care: „Tangoul memoriei”, „Dodecaedru”, „Ultimul Isus”, „magnificul”, „Călătoria Luceafărului”, „Requiem”, „Trandafirul Tăcerii Depline”, „Săptămâna Patimilor”, „Piaţa Aristotel”, „Colonia Penitenciară Oranj”. Ca ziarist, a lucrat multă vreme în calitate de redactor-şef al revistei de popularizare ştiinţifică Magazin.

De asemenea, George Cuşnarencu a primit Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor din România, în anul 1984, şi Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române, în anul 1993.

 

Sursa Foto Stirile ProTV

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) ACUM! Mașină în flăcări pe A1

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: