(VIDEO) Șeful ISCTR Argeș, despre exploziile de la Crevedia: Societatea a funcționat deoarece nu avea nevoie de autorizare

de | 28.08.2023 15:41 | Eveniment, Importante, Județean, Știri

Inspectorul șef ISCTR Argeș, Ion Vitan, care vizează și județul Dâmbovița, dar și Vâlcea, a făcut mai multe declarații cu provore la incidentul care a avut loc în cursul serii de sâmbătă, 26 august, la doar două zile de la eveniment.

Astfel, Ion Vitan a precizat că acolo nu era un depozit ce trebuia autorizat.

Acolo nu era un depozit de stocare GPL (…) , acolo era o curte în care se găseau 3 cisterne (…) , deci nu avea ce să autorizeze sau ce să controleze acolo., a declarat acesta.

Explozia de la Crevedia s-a produs în urma unei erori umane. Asta susține specialistul în domeniu:

Șoferul uneia dintre cisterne a vrut să transfere gazul dintr-o cisternă plină într-una goală și nu a apucat bine furtunurile de transfer. Nu avea voie să facă așa ceva! Este interzis să transferi gazul între cisterne.”, a informat Ion Vitan.

Mai mult de atât, acesta a subliniat că stația de la Crevedia a funcționat deoarece nu avea nevoie de autorizare ISCTR.

Inspectorul șef mai spune că pentru cele trei județe lucrează doar șase oameni.

Corpul de control al premierului, dar și comisii de la diverse ministere sunt în control în urma acestui caz. Și la Pitești, astăzi, a fost și un control al Ministerului Energiei.

 

Foto background – Arhivă Captură Ecran TikTok

Foto 2 – Captură Ecran Video

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) LA CREVEDIA! 3 echipaje de pompieri din Argeș au plecat spre Dâmbovița!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Crevedia | Dâmbovița | Pitești | Vâlcea

Ultimele articole