(VIDEO) Acțiune Salvamont Argeș la Cota 2000! Un bărbat de 67 de ani a solicitat ajutor!

de | 01.10.2023 12:01 | Eveniment, Importante, Știri

Update

Salvamontiștii din judetul Argeș au străbătut noaptea trecută traseele de la baza muntelui până în vârf. Nu de plăcere, ci ca să salveze câțiva nesăbuiți care, fără experiența mersului pe munte, au rămas la altitudini înalte.

Un bărbat supraponderal, de 67 ani, dintr-o localitate din Argeș, s-a gândit că ar fi bine să bifeze în viața asta și un traseu montan, unul dintre cele mai dificile, până pe vârful Negoiu, al doilea ca înălțime din România. Și a plecat ieri pe la prânz fără a se gândi nici o secundă la faptul că noaptea îl va prinde pe traseu. Așa că s-a trezit în vârf de munte cu mult după căderea serii. Avea și probleme la șold, așa că a sunat la 112 și după el au plecat salvamontiștii, l-au găsit și l-au dus la baza muntelui în aproximativ două ore.

Alți patru tineri au umblat pe munte toată ziua, iar unul dintre ei a făcut atât de multe bătături încât nu mai putea merge. Cum prietenii nu îl puteau căra, au sunat la salvamontiști care au fost nevoiti să-l care până într-un loc accesibil.

Situația este hilară, s-a ajuns ca salvamontiștii să intervină la mai multe cazuri generate de nesăbuință decât la accidente montane serioase.

Informații inițiale

Salvamont Argeș a acționat, în această seară, pentru salvarea unui bărbat, în vârstă de 67 de ani, care nu se mai putea deplasa, la întoarcerea din Negoiu – Cota 2000.

salvamont arges1 - (VIDEO) Acțiune Salvamont Argeș la Cota 2000! Un bărbat de 67 de ani a solicitat ajutor!
În aceste momente, reprezentanții Salvamont păstrează legătura cu un tânăr cu care se deplasează spre Tunel Transfăgărășan.

Este vorba despre un grup de 4 persoane care a refuzat ambulanța.

Bărbatul are o afecțiune a șoldului cauzată de greutate.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident grav la Raliul Clujului. Un pilot a căzut cu mașina într-o râpă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont | Transfăgărășan

Ultimele articole