Premierul Marcel Ciolacu: „Vor fi deblocate aproape 8.000 de posturi în sănătate și asistență socială”

de | 11.01.2024 12:58 | Economic, Național

Premierul României vine cu vești noi și anunță deblocarea angajărilor din sănătate și asistență socială. Ar fi vorba despre aproape 8.000 de posturi.

Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de Guvern de astăzi, 11 ianuarie.

Toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente și infirmieri vor putea face rapid angajări. Ministerul Sănătății are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba despre vreo problemă financiară”, a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu a mai transmis faptul că în luna ianuarie au fost alocate circa 6,6 miliarde de lei, fiind închise datoriile din sistemul sanitar pe 2023, asigurând și cheltuielile curente pe luna ianuarie, pentru medicamente și servicii medicale, potrivit Antena3 CNN.

Acesta a mai subliniat faptul că fiecare angajare făcută trebuie să se vadă în servicii mai bune pentru pacienți,

Însă, fiecare angajare trebuie să se reflecte, în mod concret, în servicii mai bune pentru pacienți, un plus de empatie și de responsabilitate.

 

Este valabil și pentru medicii de familie. Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios! Adică serviciile prestate efectiv să primeze în fața plății pe liste de pacienți, adică pentru niște nume puse pe o hârtie”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 

Foto: gov.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu | Ministerul Sănătății

Ultimele articole