Gheorghe Mitrofan, manager Hidroelectrica SA: Valori cruciale: performanță, spirit de echipă, responsabilitate socială, creativitate și integritate!

de | 14.02.2024 12:20 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Gheorghe Mitrofan coordonează, din anul 2018, activitatea Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș.

Inginer cu o experiență solidă dobândită în cele două decenii de muncă în construcții energetice, sisteme și mentenanță, și-a asumat atât viziunea Hidroelectrica, de consolidare a poziției de lider în producerea energiei electrice, cât și valorile companiei, reprezentate de performanță, spirit de echipă, responsabilitate socială, creativitate și integritate.

Gheorghe Mitrofan a cochetat în copilărie și în anii adolescenței cu ideea activării în Ministerul Afacerilor Interne, fiind atras de o carieră în Poliție. Această idee s-a suprapus însă peste pasiunea pentru domeniul tehnic, iar planurile și-au urmat cursul, fără să se schimbe prea mult.

La început am trecut prin partea de execuție, de creștere și aprofundare a meseriei, iar acum am ajuns la partea de management. Este un pic diferit, în sensul că acum pun în practică ce am acumulat în anii precedenți. Am acumulat informații din multe domenii, nu doar din domeniul în care activez, activități conexe. După facultate și după ce am terminat armata am avut posibilitatea să merg să lucrez în Ministerul Afacerilor Interne. Atunci m-am întrebat dacă să activez în poliție sau în domeniul meu și a trebuit să decid. Acesta a fost unul dintre momentele de răscruce, factorul determinant fiind locația.”

Pentru a reuși în domeniul de business, seriozitatea primează, mărturisește Gheorghe Mitrofan. O altă calitate foarte importantă este perseverența, dar și implicarea, munca susținută și plăcerea de a desfășura activitatea respectivă. Prin aceste însușiri, directorul Hidroelectrica SA, Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș a reușit să performeze într-un domeniu atât de concurențial și plin de provocări. Bineînțeles, o contribuție importantă au avut-o și perfecționarea continuă, dar și suportul familial și munca în echipă.

Legat de situațiile întâmpinate de generația de specialiști și manageri din care face parte, Gheorghe Mitrofan punctează lipsa digitalizării la nivel instituțional, care poate întârzia uneori promovarea unor lucrări. Un alt aspect este nevoia de personal cu o specializare cât mai nișată.

Eu am o echipă de profesioniști, sunt toți oameni foarte capabili. Lipsa personalului este o problemă generală, la nivel național”, declară Gheorghe Mitrofan.

Directorul Hidroelectrica SA Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș este animat de mai multe proiecte la început de an.

Îmi doresc să particip la punerea în funcțiune la Nehoiașu II, o centrală cu acumulare la Surduc începută în anii ’80. Îmi doresc să particip și la proiectul de modernizare «Retehnologizare Vidraru». De asemenea, am în plan promovarea de noi proiecte care să creeze baze noi de exploatare, noi capacități de producție”, declară Gheorghe Mitrofan.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Remus Brăguţă, antreprenor: De 20 de ani, fac ceea ce îmi place! Dacă ar fi să o iau de la capăt, tot consultanță aș alege!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Gheorghe Mitrofan | Hidroelectrica | Ministerul Afacerilor Interne | Vidraru

Ultimele articole