Cod portocaliu de ploi torențiale în România. Alertă meteo!

de | 16.09.2022 07:55 | Știri, Eveniment, Național

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, în cursul zilei de ieri, cod portocaliu de vreme rea în toată România. De asemenea, sunt valabile și două coduri galbene de ploi torențiale și vijelii puternice care vor viza următoarele două zile. Care sunt zonele vizate?

Astfel, ANM a emis trei avertizări meteo Cod portocaliu și galben de ploi torențiale și vijelii puternice pentru tot teritoriul României.

Meteorologii avertizează că, începând de ieri, a început perioade instabilitatea atmosferică, urmată de ploi torențiale. Astfel, codul galben a început de ieri de la ora 14.00, iar cel portocaliu de la ora 17.00 și va ține până astăzi, ora 12.00. abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice în vestul, centrul, dar și nord-vestul țării și inclusiv zonele de munte.

Pentru zonele menționate, sunt preconizate descărcări electrice, intensificări ale vântului, perioade cu averse torențiale și izolat grindină. Totodată, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un taximetrist drogat a fost prins pe DN1 cu 174 de km/h!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole