Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj!

de | 02.11.2022 23:07 | După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Național, Știri

Anunț oficial făcut în această seară de Paul Ciucur şi Dan Mihai, singurii români din agenţia londoneză de soluţionare a litigiilor din sport, Sport Resolutions! Aceștia au declarat pentru TVR că Simona Halep a fost acuzată, oficial, de dopaj cu Roxadustat la US Open.

Sportiva are la dispoziție 20 de zile pentru a face o contestație sau pentru a încheia un acord de recunoaștere.

Faza de investigaţie a luat sfârşit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziţie 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există şi această posibilitate, un acord de recunoaştere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancţiunea standard, la 3 ani”, a transmis Paul Ciucur.

Amintim că pe 21 octombrie, Simona Halep a fost suspendată din tenis, după ce ar fi fost prinsă dopată. Agenția Internațională a Integrității în Tenis a luat această decizie, deoarece sportiva a fost testată positiv la substanța Roxadustat.

Tenismena a transmis un mesaj privind această situație, spunând că este șocată și că ideea de a trișa nu i-a trecut nici măcar o dată prin gând, de-a lungul carierei sale. Sportiva susține că cel mai probabil ar fi ingerat substanța în necunoștință de cauză.

Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am testat pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. E cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, întrucât e complet opusă valorilor cu care am fost educată. Să înfrunt o situație atât de nedreaptă, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am ingerat substanța în cunoștință de cauză și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu e vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani,” a scris Simona Halep pe Instagram la momentul respectiv.

Substanța interzisă, Roxadustat, este un medicament care s-ar utiliza în cazul anemiei și ale problemelor de sănătate renale.

Testul anti-doping a fost efectuat la US Open 2022, turneu de Grand Slam.

Foto Fanatik.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alertă! Băutură îndrăgită de tineri- retrasă de la vânzare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Halep

Ultimele articole