Peste 10.000 de carduri pentru alimente au fost blocate!
Anunțul a fost făcut de către autorități care au precizat faptul ca s-a ajuns în această situație deoarece oamenii au cumpărat produse care nu sunt permise sau există probabilitatea unor tentative de fraudă.
Voucherele sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt de un real folos românilor, în special celor din categoria persoanelor vulnerabile.
Trebuie subliniat faptul că aceste tichete sociale pe care le primesc de la stat românii cu venituri mici sunt pentru achiziționarea de alimente.
Foarte mulți români s-au trezit cu aceste carduri blocate din cauza unor greșeli banale precum faptul că au cumpărat detergenți, cosmetice, șervețele, hrană pentru animale sau chiar hârtie igienică.
Autoritățile trag un semnal de alarmă și precizează din nou faptul că aceste carduri sociale sunt pentru achiziționa doar de alimente și se pot plăti mese calde.
Mai exact pe lista de cumpărături intră următoarele: uleiul, făina, orezul, pastele, zahărul, fructele, legumele, carnea sau lactatele.
Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene anunță faptul că sumele disponibile sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor
IMPORTANT! Tranşa a treia a voucherelor sociale, în valoare de 250 de lei, se va face în ultima săptămână a acestei luni, mai exact în perioada 24-31 octombrie.
Cine beneficiază de acest ajutor financiar:
– pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
– persoanele fără adăpost.
Foto: Playtech.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: