ANAF a anunțat care sunt contribuabilii vizați de controalele fiscale în 2023

de | 19.10.2022 08:25 | Știri, Economic, Național

Lucian Heiuş, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a anunțat marți, strategia ANAF pentru anul 2023.

ANAF

Foto: playtech.ro

 

Acesta a precizat de asemenea ce contribuabili vor fi vizați de inspecțiile fiscale.

Se pare că inspecţiile fiscale în 2023 se vor concentra pe TVA, tranzacţii pe persoane afiliate, contribuabilii care au beneficiat de diverse forme de ajutor din partea statului.

 

Totodată, Lucian Heiuș a mai precizat faptul că inspecțiile fiscal se vor axa și pe industriile cu creştere economică, nereflectată în volumul de taxe declarant.

lucian-heius ANAF

Foto: opiniatransilvana.ro

 

Conform strategiei ANAF, eficienţa colectării se va realiza prin sprijinirea conformării, în special, precum şi din combaterea evaziunii fiscale la declarare şi plata impozitelor şi taxelor.

 

ANAF continuă procesul de reformă, implementarea planurilor de eficientizare a activităţii şi, nu în ultimul rând, colaborarea eficientă pe plan internaţional şi deschiderea către bunele practici adoptate de către alte state.

 

Obiectivele strategice ale ANAF prin simbioza a două componente strategice principale: digitalizarea şi gestionarea eficientă a resurselor umane. La rândul lor, obiectivele strategice pentru perioada 2021 – 2024 vor contribui la creşterea accelerată a veniturilor colectate de ANAF şi la combaterea eficientă a evaziunii fiscale.

 

În 2023, inspecţiile fiscale se vor concentra pe TVA, tranzacţiile pe persoane afiliate, contribuabilii care au beneficiat de diverse forme de servicii din partea statului, dar şi în industriile cu creştere economică în ultima perioadă, creştere care nu s-a reflectat şi în volumul de taxe declarate”, a declarant Lucian Heiuş, conform Antena3.

 

Foto: startupcafe.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF

Ultimele articole