anchetaonline.ro

Percheziții de amploare în Argeș și alte județe! Traficanți de droguri și de minori- ”călcați” de mascați

de | 19.10.2022 08:04 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Național

În această dimineață au loc percheziții de amploare în mai multe județe din țară, printre care și Argeș, în cadrul unei operațiuni desfășurată de Poliția Română și procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Potrivit oamenilor legii sunt efectuate peste 50 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

La nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare peste 300 de mandate de percheziție domiciliară și mai mult de 400 mandate de aducere.

Astfel, sunt desfășurate 34 de acțiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 193 de mandate de percheziție domiciliară și 236 de mandate de aducere, precum și 4 acțiuni operative pe linia combaterii criminalității informatice, urmând a fi puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară și 24 mandate de aducere”, transmit oamenii legii.

Totodată,  se acționează și pe linia combaterii pornografiei infantile, traficului de persoane și minori. În acest sens, vor fi puse în executare 51 mandate de percheziție domiciliară și 76 de mandate de aducere.

Sunt desfășurate 3 acțiuni operative pe linia combaterii macrocriminalității economico-financiare și vor fi puse în executare 67 de mandate de percheziție domiciliară și 74 de mandate de aducere.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul Poliției Române și D.I.I.C.O.T., începând cu anul 2018.

(…)

În acest sens, menționăm că, în primele 9 luni ale acestui an, au fost întocmite 1.162 de rechizitorii și au fost încheiate 311 acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind trimiși în fața instanței 3.219 inculpați, dintre care 1.229 în stare de arestare preventivă.

Totodată, au fost întocmite 143 de rechizitorii și acorduri de recunoaștere a vinovăției, în care s-a reținut infracțiunea de constituirea unui grup infracțional organizat, alături de alte infracțiuni de competența D.I.I.C.O.T., fiind trimiși în judecată 907 inculpați, dintre care 431 în stare de arestare preventivă”, adaugă polițiștii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Scandal într-o școală din Argeș! Un părinte a amenințat cu moartea o îngrijitoare

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: