Mai mulți bani pentru acești copii!

de | 19.10.2022 08:35 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Un proiect de lege, care prevede dublarea alocațiilor pentru o categorie de copii, a trecut de Senat.

Conform proiectului, copiii care provind din familii nevoiașe, vor avea mai mulți bani de la stat. De asemenea, documentul prevede și creșterea pragului de venituri de la care se acordă ajutorul de la stat.

Prin urmare, familiile cu venituri modeste, care au cel puțin un copil în grijă, vor primi 172 de lei, nu 86 de lei, suma primită în prezent.

Proiectul de lege a fost inițiat de deputaţii PNL Robert Sighiartău, Alexandru Andrei, Liviu Balint, Adrian Cozma, Laurenţiu Leoreanu, Sorin Moldovan, George Stângă.

Pentru familia al cărei venit mediu lunar pe membru de familie se situează până la 0,80 ISR inclusiv, cuantumul lunar al alocaţiei este de 0,328 ISR pentru familia cu un copil 0,656 pentru familia cu doi copii, 0,984 pentru familia cu trei copii şi 1,312 pentru familia cu cel puţin patru copii. Pentru familia al cărei venit mediu lunar pe membru de familie se situează peste 0,80 ISR şi până la 1,6 ISR inclusiv, cuantumul alocaţiei este 0,3 ISR pentru familia cu un copil, 0,6 ISR pentru familia cu doi copii, 0,9 ISR pentru familia cu trei copii şi 1,2 ISR pentru familia cu patru copii”, se arată în propunerea legislativă.

Din martie, valoarea ISR a crescut de la 500 de lei la 525 de lei, conform actualizării cu rata medie a inflației.

În expunerea de motive a inițiativei legislative, deputații susțin că România se confruntă cu una dintre cele mai grave perioade din punct de vedere demografic, din cauza reducerii progresive a natalității.

România traversează una dintre cele mai grave perioade din punct de vedere demografic, aceasta manifestându-se printr o reducere progresivă a natalităţii prin migraţia masivă a tinerilor către state dezvoltate ale Uniunii Europene şi prin îmbătrânirea puternică a populaţiei rezidente. Se estimează că după anul 2030, criza demografică va avea un impact nefavorabil puternic atât asupra bugetului general consolidat cât şi asupra potenţialului economiei naţionale”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Foto Copilul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mai mulți bani pentru bugetari! Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL

Ultimele articole