(VIDEO) Studenții de la Academia de Poliție trăiesc cu șobolanii!

de | 25.10.2022 10:20 | Știri, Eveniment, Național

Mai multe reacții controversate au apărut luni, 24 octombrie, pe rețelele de socializare, după ce au fost făcute publice câteva imagini cu traiul inacceptabil pe care îl au studenții Academiei de Poliție în căminele în care sunt cazați.

Este bine cunoscut faptul că țara noastră nu dispune de cele mai de top cămine sau condiții în care își ține actualii studenți, însă unele imagini lasă de dorit și ne fac să ne întrebăm dacă generația de astăzi, viitorul țării de mâine, mai are vreo șansă în ceea ce privește propriile drepturile.

caminn - (VIDEO) Studenții de la Academia de Poliție trăiesc cu șobolanii!

Câțiva studenți însă, au încercat să își facă singuri dreptate, sperând că poate așa vor fi auziți, și au postat pe rețele de socializare mai multe imagini cu starea căminelor în care sunt nevoiți să trăiască până la absolvire, dar și câteva cuvinte pentru a descrie situația în care se află.

Sunt studentă în anul 2 la Academia de Politie, am început anul universitar online, timp de 3 saptamani, iar ulterior am fost chemati la Academie pentru începerea cursurilor in format fizic. Motivul pentru care am stat online a fost faptul ca pavilionul nostru se afla în renovare! Când ne-am întors la Academie am fost cazate la Facultatea de Arhivistică, pe motiv că pavilionul nostru nu este gata! Suntem cazate câte 16 fete într-o singura camera, în conditii josnice. Efectiv nu ai unde să îti efectuezi igiena personala, nu ai loc să îți pui bagajele, în schimb avem afisate pe usi reguli ce trebuie respectate! Nu avem caldura, nu avem apa calda, iar baia este imposibil de utilizat, tinand cont de faptul ca din 8 toalete doar 2-3 functioneaza! La dusuri totul este mizerabil, tavanul sta sa cada, iar apa este foarte rece! La parter se afla un focar de infectie, aflându-se diferite articole de îmbrăcăminte și lenjerie în stare de degradare, însă nimeni nu ia măsuri! Am transmis toate problemele , însă ni s-a spus să fim calme, fiindcă astea sunt conditiile! Sunt studente/studenti care stau câte 5 in camera, nimeni nu a înteles regula dupa care am fost ghidati. Este o institutie unde se cere sa se respecte principiul egalitatii, dar el este încălcat din ce în ce mai mult! Ne-am exprimat doleanta de a ne accepta sistemul online pana pavilionul nostru va fi gata, însă aceasta a fost refuzata! Toate studentele sunt cu moralul la pamant si așteaptă sa se ia masuri cat mai repede. Nu dorim decât sa avem parte de condiții decente, dacă mai mult nu se poate!”, declară o studentă a Academiei de Poliție.

Bineînțeles, postarea a strâns în doar câteva ore de la publicare, sute de reacții și comentarii de la oameni care blamează sistemul, până la alții care tot ce mai pot să facă este haz de necaz.

 

Foto Facebook/ SPR Diamantul M.S.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbatul care și-a amenințat părinții în centrul Piteștiului – a fost reținut!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole