Atenționare ANM! COD GALBEN de ploi în Argeș!

de | 10.03.2023 10:27 | Eveniment, Județean, Știri

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o atenționare meteorologică de COD GALBEN ce vizează ploi însemnate cantitativ în intervalul de valabilitate: 10 martie, ora 12 – 11 martie, ora 08.

Astfel, zonele afectate sunt vestul Carpaților Meridionali, unde vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă.

Meteorologii transmit că se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte.

Sunt așteptate averse de ploaie și descărcări electrice vor fi vineri după-amiază și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă local și în Oltenia.

De asemenea, încă o atenționare meteorologică de COD GALBEN ce vizează intensificări ale vântului, ninsori și viscol la munte va avea loc în perioada 11 martie, ora 08 – 12 martie, ora 15

Atenționarea este valabilă în toate regiunile, unde vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50..65 km/h și izolat peste 70 km/h. În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90….110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

 

Foto descriptiv.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

https://anchetaonline.ro/video-rasturnat-noaptea-trecuta-a1-bucuresti-pitesti-74892/

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | Digi