Merișani: Bărbatul de 60 de ani care a fost mușcat de un câine Amstaff – și-a pierdut degetul mare de la mâna dreaptă!

de | 10.05.2023 16:29 | După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Știri

Informații noi  16:29:

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, care a fost mușcat de un câine Amstaff, și-a pierdut degetul mare de la mâna dreaptă.

Victima este internată, în prezent, în cadrul secției de Chirurgie Plastică a Spitalului Județean.

Bărbatul este stabil și se află în afara oricărui pericol.

Merișani: Un bărbat de 60 de ani a ajuns la spital, după ce a fost mușcat de un câine Amstaff ! Proprietarul s-a ales cu dosar penal  14:44

În data 9 mai, în jurul orei 17.00, un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din Merișani, care se deplasa pe acostamentul drumului, a fost mușcat de un câine de rasă Amstaff pe DN 7C, în localitatea Dobrogostea.

Evenimentul a fost surprins de un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Polițiștii au observat cum câinele a ieșit din curtea unui imobil și l-a mușcat pe bărbat, moment în care au intervenit, cu semnalele luminoase și acustice și au reușit să îndepărteze câinele, determinându-l, prin folosirea autospecialei, să intre în curtea imobilului de unde ieșise.

Având în vedere că bărbatul atacat de câine prezenta o plagă mușcată la nivelul antebrațului mâinii stângi și o altă plagă la mâna dreaptă, având secționat degetul mare, polițiștii i-au acordat primul ajutor și au solicitat un echipaj medical, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.” transmit reprezentanții IPJ Argeș

Ulterior fost preluat de un echipaj al Ambulanței și transportat la spital.

În urma celor întâmplate, polițiștii au continuat verificările, iar proprietarul animalului a fost identificat, fiind un bărbat de 68 de ani, din Merișani.

În acest caz a fost întocmit dosar penal, întrucât nu a luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina atacul canin asupra persoanei vătămate.

Proprietarul câinelui s-a ales cu două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, pentru faptul că animalul nu a fost declarat la poliție, fiind un câine periculos, dar și pentru faptul că animalul nu purta botniță sau lesă.

foto desciptiv animalepierdute.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

https://anchetaonline.ro/tavan-prabusit-sala-clasa-unde-elevii-urmau-sustina-evaluarea-85600/

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bascov | Merișani

Ultimele articole