A crescut costul standard per elev. Ce se întâmplă cu salarizarea

de | 19.01.2023 08:54 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Costul standard pentru fiecare antepreşcolar, preşcolar sau elev pentru anul în curs creşte de la 6.386 de lei la 6.834 de lei în baza unei hotărâri aprobate miercuri de Executiv.

Guvernul a aprobat costul standard pentru fiecare antepreșcolar, preșcolar sau elev pentru anul în curs. Costul se aplică pentru toate cheltuielile cu salarii, sporuri, indemnizații și alte drepturi salariale în bani, care sunt stabilite prin lege alături de contribuțiile aferente acestora. ”Majorarea este de 7% în raport cu anul trecut și are loc în condițiile creșterii salariilor în sistemul de învățământ, ca urmare a aplicării prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 168 din 2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare. În plus, valoarea costului standard pentru fiecare antepreșcolar, preșcolar sau elev pentru anul 2023 privind cheltuielile cu pregătirea profesională, evaluarea periodică a elevilor și cheltuielile prevăzute la articolul bugetar bunuri și servicii crește de la 485 la 570 de lei, o creștere de peste 17% față de anul precedent, care include indicii prețurilor de consum în luna octombrie 2022, față de octombrie 2021”, a explicat, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru după finalizarea ședinței.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Burse de minim 1.000 de euro pentru studenții români

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei